Bästa tipsen för att komma igång efter sommaren

2015-06-24 14:48 Poolia Nyheter, Karriär

Det är ingen hemlighet att Sverige stannar av under sommaren. Äntligen är det dags för en välbehövd paus, men att starta upp igen efter semestern kan kännas tungt. Hur undviker du att hamna i en efter-semestern-svacka? Vi har några enkla tips som får dig att längta till augusti.

Knepet är att förbereda sig noga innan du går på semester. Då kan du slappna av direkt och det är lättare att komma tillbaka efter semestern när du vet att du har koll på läget.

1. Boka in höstens möten redan nu. Vänta inte till slutet av augusti med att planera din höst.

  • Är du chef, boka in planerings- och utvecklingsmöten och glöm inte att skriva agendan för varje möte när du bokar det.
  • Är du projektledare boka avstämningsmöte med ditt team, lägg en grov skiss på vad som ska göras innan semestern som sedan följs upp på mötet.
  • Är du säljare, så är du förmodligen redan igång med höstbokningarna. Det är alltid lättare att träffa kunder efter sommaren än innan när du konkurrerar med andra sommaraktiviteter.

2. Skicka ett mejl till dig själv innan du går på semester. Det ger dig en bra överblick och hjälper dig att komma igång snabbt.

Mejlet kan innehålla:

  • Vilka uppgifter arbetade du med
  • Vad var status för varje uppgift
  • Behöver du följa upp några av de sista mejlen som skickades
  • Behöver du agera på något som kommit upp i diskussion med kollegor eller kund
  • En kort att göra-lista

3. Börja på en torsdag istället för en måndag.

Då räcker energin till och det känns inte jobbigt att komma in i gamla rutiner. Boka inte in möten utanför kontoret den första dagen, du behöver tid att starta upp.

4. Spara en relativt enkel uppgift tills du kommer tillbaka.

Då känns det lätt att ta sig an den och vips så har du kommit igång.

5. Ta till vara på nya idéer. Några av de bästa idéerna poppar upp när man slappnar av och ser saker från en annan vinkel.

Har du fått en bra idé på semestern så se till att sätta den i verket. Planera och förankra hos kollegor och chefer.


I våras hade vi på Poolia flera uppskattade inspirationsföreläsningar med Olof Röhlander, inspiratör och mental tränare. Här kan du läsa Olofs fem tips för hur du kan komma igång efter semestern.

På Poolia kör vi på för fullt i sommar så att andra kan ta semester. Behöver du hjälp så är det bara att kontakta oss. Och är det kris så har vi ett journummer: +46 770-111 222. Hjälpen är aldrig långt borta.