Anställ fantastiska medarbetare med 5 enkla knep

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Anställ fantastiska medarbetare med 5 enkla knep</span>

1. Vad gör er speciella?

För att sticka ut ur mängden behöver du erbjuda den potentiella medarbetaren något som dina konkurrenter eller någon annan i branschen inte har. Men inte bara för att, utan lyft fram det som gör er unika och det ni är riktigt vassa på.

 

2. Vad har ni att erbjuda?

Förutom tjänsten i sig är det viktigt att visa upp det ni som företag kan erbjuda. Det kan vara alltifrån lön, bra villkor och förmåner till fria arbetstider, 7-timmars arbetsdag, flexiblare scheman och tjänstebil.

 

3. Mjuka värden

Eftersom de flesta spenderar mer av sin vakna tid på arbetet än hemma, är arbetsplatsen en viktig faktor i val av jobb och därför väldigt viktigt att lyfta fram. Gärna redan i platsannonsen. Det är ganska ofta som arbetssökande går in på LinkedIn eller företagets hemsida och tittar vilka som arbetar där, bara för att få en känsla av företaget. Därför ska ni trycka på det som är bra hos er! Det kan vara er härliga stämning, era grymma medarbetare eller ert målfokuserade sätt. Att ni hittar på saker ihop eller om ert kreativa rum där ni brukar ha innovativa onsdagar.

Så attraherar du duktiga medarbetare! Ladda ner vår guide!4. Transparens

När det är dags att anställa är det viktigt att våga vara öppen med hur läget ser ut just nu. Det är många som gör felet att visa upp en bild av företaget som man vill vara istället för att berätta hur det verkligen är. Vårt tips är att rannsaka er själva och berätta hur ni ser ut nu och vart ni är på väg.   

Det är alltid bra att veta förutsättningar så att inte personen blir besviken. Har det varit en tuff ekonomisk period eller är ni kanske ett startup-företag som inte kan erbjuda den lön som kandidaten önskar sig, var då tydlig med det.

 

5. En flexibel arbetsbeskrivning

Det är väldigt vanligt att fastna i en arbetsbeskrivning. Att personerna som söker jobbet måste kunna och vara allt som står i den. Vi tänker tvärtom. Försök att forma tjänsten utifrån den personen som söker i den mån det går. Har du hittat en person med rätt personlighet kan du ge personen rätt förutsättningar för att klara av jobbet. Hen kanske saknar kunskap i en särskild kurs. Låt personen gå den kursen när hen kommer på plats. En person är inte sitt CV – och det är mycket svårare att hitta rätt personlighet än kompetens.

 

Kan du lyfta fram dessa 5 knep – då kan du fånga de där fantastiska medarbetarna!

Jag tror att jag kan tala för alla företag när jag säger att de vill ha en arbetsplats med fantastiska medarbetare som trivs, mår bra och presterar. Men hur lockar man till sig dessa fantastiska medarbetare? Vi har knepen!