Chef – 3 avgörande tips för ditt medarbetarsamtal

medarbetarsamtal

1. Förtydliga företagets vision


För att du och din medarbetare ska få ut så mycket som möjligt av ert medarbetarsamtal måste du få din medarbetare att verkligen förstå företagets vision, mål och hur ni ska ta er dit. Med den vetskapen kan din medarbetare få en helhetsbild av företaget och på så sätt veta varför vissa saker måste göras.

2. Berätta om dina utmaningar


Inled samtalet med att berätta om dina utmaningar och problem som chef. Förklara vad du tror är faktorer som gör att er avdelning inte ligger i fas och fråga sedan medarbetaren vad den tror om ditt resonemang. Genom att få frågan kommer din medarbetare känna sig speciell och involverad i arbetet med hela avdelningen.

Vill du veta mer om medarbetarsamtalet? Ladda ner den ultimata guiden för medarbetarsamtal.

3. Förklara hur din medarbetare bidrar till helheten


Koka ner företagets vision och mål och sätt sedan ord på hur och varför medarbetaren är en bidragande faktor till att dessa kan nås, oavsett vilken position den har. Det kommer göra att medarbetaren känner sig som en viktig del i organisationen och kommer på så sätt vilja göra ett bättre jobb.

 

Så blir du en drömchef!  Den viktigaste pusselbiten för en fungerande verksamhet Ladda ner guiden här

Medarbetarsamtal ska du ha några gånger om året med dina medarbetare för att du, din medarbetare och organisationen ska utvecklas och bli bättre. I det här blogginlägget ger vi dig tre avgörande tips för att ditt medarbetarsamtal ska bli lyckat.