5 frågor till Henrik – rekryteringskonsult inom teknik

henrik-granqvist-1

Vad jobbar du med på Poolia?

Jag jobbar som rekryteringskonsult.

Hur är det att jobba med rekrytering inom teknikområdet? 

Jag är själv maskiningenjör och har tidigare jobbat 20 år inom industrin. Där har jag fått en gedigen erfarenhet av rekrytering och en förståelse för kundernas verksamhet och utmaningar. Jag rekryterar nya medarbetare till kunskapsintensiva företag och organisationer vars effektivitet och framgångar inte bara avgörs av människors kompetenser utan även av deras egenskaper, drivkrafter och ambitioner.

Vad uppskattar du mest med ditt jobb?

Jag uppskattar ett jobb där både min logiska och min humanistiska hjärnhalva får utmaningar. Jag tycker om att se både människor och organisationer växa.

Har du något minne av en särskild svår eller speciell rekryteringsprocess?

Det finns utmaningar i alla uppdrag. Det är extra roligt de gånger då både kund och kandidat ringer mig direkt efter en intervju hos kunden och vill berätta hur bra det kändes.

Vad skulle du vilja skicka med för tips till jobbsökande?

Lägg lite tid på att anpassa din ansökan till det specifika jobbet. Berätta vad just du tar med dig till det nya jobbet; vad du kan tillföra.

Om Henrik:

Rekryteringskonsult på Poolia Life Science & Engineering. Fritiden tillbringar han ofta med familjen där hans 10-åriga tvillingar håller honom aktiv.

Henrik är alltid öppen för nya kontakter, så tveka inte att höra av dig till honom!

henrik.granqvist@poolia.se

08 555 657 06

 

7 steg mot en framgångsrik rekrytering Ladda ner guiden här

Hur är det att jobba som rekryteringskonsult på Poolia? Vi har ställt fem frågor till Henrik Granqvist – en av våra rekryteringskonsulter inom teknik.