5 frågor till Joacim – rekryteringskonsult inom teknik

DSC_0484

Vad jobbar du med på Poolia?

Rekrytering – jag tar fram rätt människor som funkar både kompetensmässigt och personlighetsmässigt till våra kunder.

 Hur är det att jobba med rekrytering inom teknikområdet?

Teknikområdet spänner över alla branscher vilket gör att det är stor variation på uppdragen. Ingen dag är den andra lik. Jag blir hela tiden överraskad av hur många olika sorters företag, produkter och ingenjörsroller det faktiskt finns. På det sättet har jag ett mycket roligt jobb!

 Vad uppskattar du mest med ditt jobb?

Frihet över min egen tid, ansvar att driva hela processer samt, såklart, alla fantastiska kollegor!

Har du något minne av en särskilt svår eller speciell rekryteringsprocess? 

Det svåraste att tillsätta är kombi-rollerna. Kombinationen av t.ex. en specialist som också ska kunna vara chef eller som också ska ut och sälja är ofta de knepigaste. Du behöver specifik kompetens samtidigt som du behöver specifika personliga egenskaper för att klara en roll… det kan vara en utmaning att hitta!

Vad skulle du vilja skicka med för tips till jobbsökande?

Sök inte jobb som du är alltför överkvalificerad för – det är inte trovärdigt. Åt andra hållet kan funka. När du bifogar CV och personligt brev – se till att orka skriva en text till den tjänsten du söker. Vi ser direkt när det är generella texter – det ger inget bra intryck!

Om Joacim:

Rekryteringskonsult på Poolia Life Science & Engineering. Han har jobbat på Poolia i 14 år. På fritiden brukar han sortera sina Nobelpris, träna och kasta dart.

Tveka inte att höra av dig till honom!

joacim.jonasson@poolia.se

08 555 651 26

 

7 steg mot en framgångsrik rekrytering Ladda ner guiden här

Hur är det att jobba som rekryteringskonsult på Poolia? Vi har ställt fem frågor till Joacim Jonasson – en av våra rekryteringskonsulter inom teknik.