5 frågor till Poolias IT-rekryterare Katarina

Katarina-Lemón

Hur är det att jobba som rekryterare på Poolia? Vi har ställt fem frågor till Katarina Lemón – en av våra rekryterare inom IT. 

Vad jobbar du med på Poolia?

 Under de senaste åren har min inriktning varit rekrytering av chefer och seniora specialister inom IT. Vanliga profiler jag arbetat med är IT-ansvariga, systemspecialister, utvecklare, IT-chefer och teknisk support. Det kan vara både privata företag och inom offentlig marknad.

Hur är det att jobba med IT?

Det händer så mycket inom IT, med tanke på både digitalisering och AI. Utvecklingen går fort framåt vilket är riktigt spännande. Det här är framtiden!

Vad uppskattar du mest med ditt jobb?

 Det är framförallt att man får träffa så otroligt mycket olika människor. Rollen som rekryteringskonsult är omväxlande och Poolia har en väldigt härlig stämning. Alla är snälla, glada, hjälpsamma, samt väldigt kompetenta och engagerade i sitt arbete.

Checklista: Kvalitetssäkra din rekryterings- och bemanningspartner inom IT    Ladda ner guiden här

Har du något minne av en särskilt svår eller speciell rekryteringsprocess?

 Jag kom ihåg en kandidat jag träffade men som inte uppfyllde kraven för den specifika rollen – en roll som dessutom var svår att hitta kandidater till. Kunden ville därför inledningsvis inte träffa henne. Men jag såg hennes kompetens och ville ta vara på den. Jag stod på mig och propsade för att hon var rätt person trots att hon inte uppfyllde alla krav. Idag är hon mycket framgångsrik på det företaget. Kunden vet inte alltid vad kandidaterna är kapabla till och det gäller att se möjligheterna! Som Poolias slogan; du är inte ditt CV.

Vad skulle du vilja skicka med för tips till jobbsökande?

 Sök bara de jobb du verkligen är intresserad av och se till att verkligen ta reda på vad det är för företag. Det är också bra att söka tidigt så att du snabbt kommer in i processen.

Om Katarina: Senior rekryteringskonsult på Poolia IT. På fritiden tycker hon om att fota, träna och umgås med familj och vänner, äter helst på Gamla Enskede Matbod och sommaren spenderas gärna i Italien eller på landstället.

Katarina är alltid öppen för nya kontakter, så tveka inte att höra av dig till henne!

katarina.lemon@poolia.se

08 555 540 20

 

Bloggtips: IT-roller som Poolia IT kan hjälpa dig att rekrytera