5 minuter på LinkedIn kan leda till ditt drömjobb

5-minuter-linkedin-604947-edited.jpg

“Fem minuter om dagen, kan det verkligen räcka?”, tänker du nu. Men ja, det är faktiskt precis vad det gör. Här berättar vi hur du lyckas – och varför det kan bli vägen till ditt nya drömjobb!

Så här jobbar du med LinkedIn från 08:05-08:10:

 

08:05 - Skrolla genom flödet

Ägna din första minut åt att scrolla igenom ditt flöde. Vad trendar inom ditt nätverk? Vad pratar människor om? Gilla, dela eller kommentera de inlägg du tycker är extra intressanta, men tänk på att det är sociala medier – skriv ner dina spontana tankar och undvik att formulera en mindre uppsats.

 

08:06 - Gör en uppdatering

Har du något spännande att dela, som är till nytta för ditt nätverk? Kanske en artikel du läst, en branschnyhet du inte alls tycker om, eller en kul sak som du vill förmedla till ditt nätverk (t.ex. betraktelser från din arbetsdag). Undvik ett allt för perfektionistiskt tänkande, det förtar syftet med sociala medier. Pränta istället ner dina tankar precis så som de är, snarare än att polera språk och innehåll till något statiskt.

 

08:07 - Connecta

Ägna minut tre åt att connecta med personer som inte redan finns i ditt nätverk. Det kan vara någon du är nyfiken på, någon som du stött på under ett möte, eller någon på ett företag där du skulle vilja arbeta på. Glöm inte att skriva ett personligt meddelande, det ökar chansen till att personen godkänner din förfrågan och vill starta en dialog.

 

08:08 - Intyga andras kompetenser

Ett bra sätt för att göra sig påmind i flödet är att intyga sina kontakters kompetenser. Tänk på att vara ärlig och bara intyga sådant som du verkligen vet stämmer, så kan du räkna med att personen gör detsamma för dig. Ett enkelt sätt att vårda relationen och visa uppskattning.

 

08:09 - Kontakta intressanta personer

Nyfiken på att lära känna någon i ditt nätverk ännu bättre? Ägna minut fem åt att ta kontakt med personer i ditt befintliga nätverk, genom att exempelvis bjuda ut personen på lunch eller fråga om personen vill hänga med dig på ett seminarium. Vi lovar, de flesta kommer att tycka att det är ett riktigt kul och bra initiativ!

 

På fem minuter kan du alltså göra rejäl skillnad för din närvaro på LinkedIn. Och vem vet; kanske kan någon av de kontakter du lunchar med eller lägger till leda dig vidare till ditt drömjobb? Läs vår guide för fler bra tips!

LinkedIn-guide för nybörjare Ladda ner guiden här!