5 tips på skön app-avslappning till sommaren!

bruno-gomiero-94171-unsplash-023299-edited

Äntligen sommar – och semester! Men trots sol, bad och varma dagar är det inte ovanligt att vara uppe i varv långt efter att man satt autosvar på mejlen, checkat ut från kontoret och lagt jobbdatorn på hyllan. Därför tipsar vi här om 5 sköna app-kategorier som vi hoppas kan hjälpa dig slappna av litegrann. Ladda ner, lägg dig i hängmattan och ha en riktigt härlig sommar!

Mindfulness/meditation

Ett första bra tips för att komma ner i varv är att skärma av omvärlden och ägna tiden åt dig själv, helt enkelt. Sätt på dig hörlurar, gå ut i skogen eller lås sovrumsdörren om dig. Mindfulness eller meditation är två etablerade sätt att varva ner, att gå in i sitt inre – och att inte försöka tänka på någonting förutom att andas, helt enkelt. Det kan vara svårt, men 5 minuter om dagen räcker för att hitta det där lugnet och kunna njuta av hela semestern på riktigt. (Och är dessutom en fördel för att fortsätta meditationen i höst!)

Exempel på appar: Headspace, The mindfulness app och Calm

Ljudböcker

Att läsa är något många anser att de bara hinner med under sommaren. Men även då kanske man inte orkar släpa med sig boken på alla utflykter, eller är lite för rädd om den för att våga ta med den till stranden. Mobiltelefonen, däremot, den har du alltid med överallt. En ljudbok blir då två magiska ting i ett – både en avskärmning från omvärlden och en riktigt bra historia, samtidigt. Romaner, noveller, faktaböcker, barnböcker – här finns något för alla öron!

Exempel på appar: Storytel, Nextory och Bookbeat

Yoga

För den som vill vara lite aktivare på väg mot sin sommar-mindfulness är yoga den perfekta avslappningsövningen, där du samtidigt får bidra med kroppen i olika utsträckning. Ett yogapass i telefonen kan antingen vara precis så avslappnande eller så utmanande som du väljer för stunden. Även här är andningen många gånger nyckeln till att verkligen slappna av. En bonus med riktigt bra yoga är att du också måste koncentrera dig – en verklig fördel för att inte börja tänka på jobbet mitt i övningen!

Exempel på appar: Daily Yoga, Yoga Studio, Simply Yoga

Podcasts

För den som inte är en lika stor fantast av skönlitteratur eller böcker som går att hitta i ljudboksapparna så finns det ytterligare en ljudlig kategori av avslappning som många gillar – nämligen podcasts! Poddar är den nya tidens radioprogram – och när lyssnar man annars på radio om inte under sommaren? I apparna nedan hittar du massor av olika kategorier på poddar – oavsett vad du är intresserad av. Allt från dokumentärer till spökhistorier, träning eller mat eller livsstilssnack. Luta dig tillbaka, skratta, häpna, eller inspireras av samtalen – en bra podd blir som att hänga med nya vänner.

Exempel på appar: Acast, Apple Podcaster, Castbox, Overcast

 

Spel

Vad är väl en sommar utan lite spel och lekar, egentligen? Men även om du inte vill vara med på brännboll, badminton, kubb eller sådana aktiviteter så är det nästan ett måste med lite knep och knåp under sommaren! (Utan att lägga allt för stor påfrestning på hjärnan, såklart!) Alltifrån korsord och sudoku till alfapet, ordflätor eller quiz har underhållit människor genom generationer – och är det perfekta tipset för just hängmattan.

Exempel på appar: Wordfeud, Korsord.se, Svenska korsord, Quizkampen


Apparna vi tipsar om ovan är bara ett urval av alla de appar som finns att ladda ner till Iphone och Android i AppStore respektive Google Play. Där hittar du många fler tips inom kategorierna meditation, yoga, ljudböcker, podcasts och spel – och garanterat något som passar just dig.

Hoppas du får en underbar sommar!