6 frågor till May Molin - rekryteringskonsult inom teknik

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >6 frågor till May Molin - rekryteringskonsult inom teknik</span>


1. Vad jobbar du med på Poolia?

På Poolia arbetar jag med rekrytering och search av specialister och chefer inom samhällsbyggnad. Jag har även många Second Opinon uppdrag. Det är uppdrag som innebär att kunden har en eller ett par intressanta slutkandidater och behöver hjälp med det slutliga urvalet. Utifrån en kravprofil, intervjuer och tester gör jag en bedömning av kandidatens potential för jobbet.

2. Hur är det att jobba med rekrytering inom teknikområdet?

Att arbeta med rekrytering inom teknikområdet är omväxlande och innebär ett ständigt lärande. Det kan även vara utmanande att hitta kandidater inom bristyrken som vill byta arbete.

3. Vad uppskattar du mest med ditt jobb?

Det absolut roligaste är känslan när en glad kandidat har skrivit under ett anställningskontrakt tillsammans med en lika glad arbetsgivare. Det är verkligen en win/win situation. Jag får lära mig mycket om teknik, ytligt och brett. Dessutom är det roligt att stötta chefer i rekrytering. Eftersom jag själv har arbetat i många år på ”Personalavdelning” så är det lätt för mig att även vara bollplank inom exempelvis arbetsrättsområdet.

Guiden för dig som ska rekrytera inom Life Science    Ladda ner guiden här

4. Har du något minne av en särskild svår eller speciell rekryteringsprocess?

Vi har haft ett bra samarbete med Korta Vägen under flera år. Jag hjälpte en driven ingenjör från Syrien till att snabbare få ett ingenjörsjobb och har även hittat praktikplatser. Det är extra roligt när man kan göra skillnad för en enskild individ och för samhället. Jag har rekryterat ett departementsråd med placering i Kina och det var spännande.

5. Vad skulle du vilja skicka med för tips till jobbsökande?

Det viktigaste är att som arbetssökande försöka sätta sig in i hur den rekryterande chefen tänker. Vad söker chefen för person och vilka utmaningar finns i rollen? Leta ordentligt på nätet efter information om företaget/enheten/chefen. Du har nytta av den informationen när du skriver din ansökan och när du ska på intervju.

6. Vad tycker du om att göra på fritiden?

På min fritid umgås jag med familj och vänner och tränar i lagom omfattning. Jag tycker om teater, musik och konst.

Besök vår blogg för fler inspirerande inlägg: Poolia Life Science & Engineering

Vill du veta mer om Poolia Engineering? Läs mer om rekrytering och bemanning här eller kontakta oss för mer information!

Hur är det att jobba som rekryteringskonsult på Poolia? Vi har ställt sex frågor till May Molin– en av våra rekryteringskonsulter inom teknik. May rekryterar främst specialister och chefer inom teknik och offentlig förvaltning.