6 frågor till Sara Jupiter – rekryteringskonsult inom Life Science

Hur är det att jobba som rekryteringskonsult inom Life Science på Poolia? Vi har ställt 6 frågor till Sara Jupiter som har jobbat på Poolia sedan 2012. Sara tillsätter chefer och specialister inom Life Science-området.

1. Vad jobbar du med på Poolia?

Jag har jobbat på Poolia sedan 2012 i olika roller, både med vår hyrverksamhet och med rekrytering till fasta tjänster med fokus på Life Science. Idag jobbar jag som rekryteringskonsult och tillsätter chefer och specialister inom Life Science-området.

2. Hur är det att jobba med rekrytering inom Life Science?

Det är en jätterolig bransch att jobba mot. Både kunder och kandidater är kompetenta och jag är väldigt bortskämd med att träffa människor som är målinriktade, trevliga och som verkligen vill göra ett bra jobb.

3. Vad uppskattar du mest med ditt jobb?

Det jag uppskattar mest är att få vara den faktiska länken mellan kund och kandidat. Att förstå rollen och hur kundens behov ser ut. Jag tycker det är väldigt viktigt att plocka upp stämningen på arbetsplatsen och att utmana kunderna att tänka utanför boxen. Behöver verkligen en laborant som ska stå på labb och göra rutinanalyser vara ”social och gilla att ha många bollar i luften”? Måste man verkligen ha 5 års arbetslivserfarenhet? Kan det räcka med 2 år? Men allra mest tycker jag om att intervjua, att träffa människor som jag aldrig annars skulle träffa. Jag tycker även om att få chansen att ta reda på hur jag kan matcha kandidater mot ett jobb och hjälpa dem in på arbetsmarknaden eller vidare i sin karriär.

4. Har du något minne av en särskild svår eller speciell rekryteringsprocess? 

Jag hade en chefsrekrytering till ett större bolag, där slutkandidaten som kunden tyckte mycket om hoppade av i allra sista steget. Både kunden och jag blev förstås besvikna. Jag kontaktade då en person som jag hade haft i en tidigare chefsrekrytering som visade sig vara intresserad av tjänsten. Profilen var kanske inte riktigt vad kunden trodde de ville ha från början men resultatet blev i slutändan att min kandidat anställdes. Kunden tyckte att han var ännu mer passande än kandidaten som hoppade av.

 5. Vad skulle du vilja skicka med för tips till jobbsökande? 

Kom ihåg att rekrytering inte är ett urval utan en matchning. Fundera över vad som är viktigt för dig för att trivas på ett jobb, vad får du energi av? Vad är du riktigt bra på? Att tänka på att det är en matchning och att arbetsgivare och kandidat ska ”välja varandra” brukar ta bort en del av den nervositet som många kandidater känner över att bli bedömda.

 6. Vad tycker du om att göra på fritiden? 

Jag tycker om att umgås med alla som står mig nära och som jag får energi av. Sen är det också viktigt för mig med att hitta tid för mig själv i och med att jag har ett jobb där jag träffar så pass mycket människor hela tiden.

Läs mer om vilka vi som jobbar med rekrytering inom Life Science är eller ladda ner vår mest lästa guide:

Guiden för dig som ska rekrytera inom Life Science    Ladda ner guiden här