Är du enkel att bygga yrkesrelationer med? Testa dig själv!

yrkesrelationer-755573-edited.jpg

“Jag har så svårt att nätverka”, kanske du tänker. Men frågan är faktiskt om det är svårt för att du inte är duktig på att nätverka, eller om det helt enkelt handlar om att du har testat fel sätt för att knyta nya kontakter.

Här har vi samlat sju stycken frågor som rör nätverkande. Hur många av dem kan du kryssa i?

▢ Finns du på LinkedIn?

Har du inte ett LinkedIn-konto? Då bör ditt första steg vara att bli medlem och connecta med nya och gamla bekanta. LinkedIn är idag en viktig del i nätverkandet och kommer att bli allt viktigare på sikt – så här är det ingen mening att vänta.

▢ Är du aktiv på LinkedIn?

Syns du inte, så finns du inte. Åtminstone fungerar det så i sociala medier. För att ditt Linkedin-konto ska hjälpa dig att knyta nya kontakter krävs det att du är aktiv och engagerad. 


Tips!
Lär dig mer om LinkedIn i vår guide LinkedIn för nybörjare.


▢ Går du på mingel och event?

Räkna inte med att dina vanliga rutiner ska leda till nya kontakter. Se istället till att anmäla dig till event, seminarier och mingel. Ett utmärkt sätt för att träffa nya och spännande människor.

▢ Minglare eller kaffedrickare?

Är du den som går fram och presenterar dig, eller väntar på att någon kommer fram till dig? Ibland kan det faktiskt vara värt att skippa frukosten hemma, för att istället kunna utnyttja tillfället till nätverkande.

▢ Tar du initiativ till att träffas?

Blir du aldrig utbjuden på lunch? Det kan faktiskt bero på att du själv aldrig tar initiativet. Boka in åtminstone en lunch eller kaffe med en ny eller gammal kontakt per månad och ta tillfället i akt för att prata om gemensamma utmaningar eller eventuella samarbeten.

▢ Bär du med dig ett visitkort?

Även om visitkort för många hör till den gamla tidens nätverkande, kan det vara riktigt praktiskt att ha det där kortet. Lägg ett par i plånboken och testa – om inte annat som en påminnelse för att ständigt hålla ögonen öppna efter nya potentiella kontakter.

▢ Har du ett flexibelt schema?

En person som är omöjlig att boka in något med, är heller inte så rolig att nätverka med. Därmed är det också upp till dig att prioritera att frigöra tid till att träffa nya kontakter. Vi lovar att det lönar sig på lång sikt – även om det blir stressigt i det korta loppet.

Få fler tips kring nätverkande och att bygga varaktiga yrkesrelationer i vår guide!

6 steg till ett lyckat nätverkande  Lär dig bygga och vårda dina relationer Ladda ner guiden!