Årets digitala ledare blev Pernilla Gustavsson på Axfood

aretsdigitalaledare

I vanlig ordning delade Poolia ut priset Årets digitala ledare under Jönköpingsgalan i höstas. Vinnaren blev Pernilla Gustavsson som under 2017 har implementerat RPA (Robot Process Automation) i ett flertal olika ekonomiska processer, vilket har ersatt monotona arbetsuppgifter och istället låtit medarbetarna få mer kvalificerade uppgifter. Genom sitt ledarskap har Pernilla engagerat sina medarbetare till att bli nyfikna på det nya. Framgången har dessutom smittat av sig på på flera andra delar av koncernen.

 

− Eftersom digitaliseringen är en av de största utmaningarna som dagens företag och ledare står inför, tycker vi på Poolia att detta är ett viktigt pris som både visar på mod och vilja, säger Charlotte Järeby Hellman, Vice VD på Poolia.

 

Vi fick möjligheten att göra en kort intervju med vinnaren Pernilla Gustavsson på Axfood, Chef Axfood SSC (Shared Service Center). 

Hur kändes det att vinna ”Årets digitala ledare 2018”?


- Kanonroligt! Det var en sån ära att vi på Axfood SSC får en sån utmärkelse. Priset delar jag med hela gänget.

Varför tror du att du vann?


- För mitt arbete med att lotsa Axfood SSC igenom digitaliseringsresan kring RPA. På Axfood SSC har vi alltid legat i framkant med moderna system som möjliggör effektiva administrativa processer. Vår nya satsning på RPA är ett spännande steg i samma riktning som ger helt nya möjligheter för hela Axfood.

Vad tänker du om den digitala framtiden?


- Den är spännande och här för att stanna. Dock tycker jag att det är viktigt att poängtera att digitaliseringen är som vilken förändringsresa som helst, det gäller bara att hänga med och försöka ligga ett steg före. 😊 

Något övrigt du skulle vilja tillägga?


- Tack för priset!

 

Här kan du läsa mer om Jönköpingsgalan.

Så blir du en drömchef!  Den viktigaste pusselbiten för en fungerande verksamhet Ladda ner guiden här