“Att få förtroende av kunder och kandidater är helt fantastiskt"

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >“Att få förtroende av kunder och kandidater är helt fantastiskt"</span>

Universitetstiden slutade med examen i både psykologi och ekonomi. Det var en kurs inom företagsekonomi som fick Jennie att se på området med nya ögon. Med en funnen kärlek för redovisning och bokslut tog karriären en raketstart och Jennie klev in som ekonomiansvarig på ett bolag där hon hann bli delägare, sitta med i ledningsgruppen och ha personalansvar. Hon blev upplärd av en professor inom logistik och testade efter en tid även på att driva eget som logistikkonsult tills hon tröttnade på att jobba för sig själv hemma i lägenheten.

I jakten efter nytt jobb såg Jennie att Poolia letade efter en redovisningsansvarig till en stor revisionsbyrå, PwC. Tjänsten blev hennes och hon byggde upp strukturer för löpande redovisning, lönehantering och bokslut under nio års tid. Intresset för försäljning växte sig allt större i möten med kunderna och Jennie hade tät kontakt med Poolia. När en intern tjänst som kundansvarig på Poolia Jönköping låg ute var hon därför snabb på bollen.

Möjligheternas arena

Idag är det tydligt att Jennie landat på sin rätta plats. Sedan hon klev in genom dörren 2011 har titeln bytts ut, först till säljande kontorschef och numera vd för Poolia Jönköping. Hon känner sig stolt över att vara en del av det goda företaget och understryker flera gånger att hon har världens roligaste jobb.

– Jag brukar kalla Poolia för möjligheternas arena, här finns inga stängda dörrar. Vi är flera som kommit in på något, insett vad vi tycker är roligt eller är bra på och sedan har det ena lett till det andra. Det finns verkligen chans att utvecklas. Det fina med Poolia är att även om det är ett stort bolag så är det familjärt. Här finns stödet som behövs samtidigt som du får fram dina åsikter och får gehör för dina idéer. Det absolut bästa med vår verksamhet som gör att jag sover gott om nätterna är hur vi alltid bemöter våra kandidater, konsulter och kunder med respekt och att vi kan stå för vår leverans, förklarar Jennie och tillägger:

–  Att jag har världens roligaste jobb beror till viss del på att det är en snabbfotad verksamhet med korta processer. Här firar vi vinster och framgångar ofta. Dessutom får jag en inblick i så många kunders verksamheter. Att få förtroende av kunder och kandidater är helt fantastiskt. Ingenting är härligare än när vi tillsätter en tjänst där alla är vinnare.

En roll som rymmer allt och lite till

Som vd för Poolia Jönköping arbetar Jennie både strategiskt och operativt med stort fokus på affärer och ekonomi, internt och externt. Rollen är bred och innebär som hon själv beskriver det, allt och lite till.

–  Ungefär femtio procent av mitt jobb går till internt personalansvar, där jag säkerställer att medarbetarna mår bra, jobbar på och att vi har personalfrämjande möten. Resterande femtio procent ser jag till att kunderna är nöjda. Ibland hjälper jag till med att snabbt skicka ut kandidater på uppdrag och nästa stund skriver jag texter till stora upphandlingar eller scannar av marknaden för att hålla koll på tendenser.

Ett välkänt varumärke är en bra draghjälp när man ska attrahera kandidater. Jennie lyfter också Poolias styrka i att kunna hjälpa till på en stor geografisk marknad och erfarenheten bland medarbetarna som gör att det finns god förståelse för kundens bransch och behov.

– Det är känt att Poolia har expertkompetens att ta till, inte minst för vårt kärnområde ekonomi. Däremot upplever jag att det inte alltid finns medvetande om hela vårt tjänsteutbud. Även om vi har medarbetare som är vassa på ekonomi kan vi tipsa samma kund om specialistkompetens till avdelningen för forskning och utveckling. Jag och mina kollegor jobbar aktivt med att förmedla helhetsbilden av Poolia och vårt nätverk.

Positiv blick och tydliga mål inför framtiden

I takt med att ekonomibranschen skriker efter kandidater på olika håll tror Jennie att fler kommer ta hjälp med search och headhunting och att anställningsformer blir mer flytande.

– Blickar vi in i framtiden ser jag framför mig ett skifte där allt fler väljer att gå från en “vanlig” fast anställning till att bli konsulter och gigga eller starta eget, säger Jennie och fortsätter:

– Poolia utgör en bra partner för de som väljer att gå den vägen. Vi kan också hjälpa de bolag som snabbt behöver ställa om och samtidigt ta hand om de kandidater som blir varslade genom att placera dem där det finns behov, vilket kommit fram extra tydligt under spåren av pandemin.

Det personliga målet har sedan start varit att lyfta Poolia Jönköping till att bli länets roligaste och bästa arbetsplats.

– Det ger mig väldigt mycket att ha många människor omkring mig så jag vill få verksamheten att växa och fortsätta stärka Poolias namn, nationellt och framförallt i Jönköping. Jag har pratat om att jag vill fördubbla verksamheten, avslutar Jennie och skrattar.

 

Så hittar du rätt kompetens inom ekonomi    Ladda ner guiden här

Det går att överraska sig själv, det är något som Jennie Lööf, vd för Poolia Jönköping kan intyga. När hon skulle välja gymnasielinje var ekonomi det sista hon kunde tänka sig att studera. Trots det kom hon ett antal år senare att få insikt om att ämnet faktiskt var bland det roligaste hon visste.