Camilla Danielsson, nominerad till årets digitala ledare 2019

jonkopingsgalan19

Poolia delade som känt även i år ut priset till årets digitala ledare på Jönköpingsgalan. Vi vill nu passa på att uppmärksamma de som blev nominerade i år men som inte vann priset, då deras arbete såklart förtjänar att uppmärksammas! I detta blogginlägg får ni en närmare inblick i nominerade Camilla Danielssons viktiga digitala arbete, som VD på Qnister. Hon har lyckats etablera ett bolag med en digital produkt som utmanar den traditionella juristrollen på en omogen marknad. Detta kräver mod, nytänkande och ett kommunikativt ledarskap.

Hej Camilla, berätta om vad ni gör!

 Vi är ett bolag som digitaliserar juridiken. Bland annat har vi utvecklat ett verktyg som gör GDPR-arbetet enkelt för företag. Man ska inte behöva vara jurist för att förstå vad man ska göra, utan vi vänder oss till företagare. Däremot är det erfarna jurister och dataskyddspecialister har utvecklat verktyget. Vi jobbar också med  e-learning som gör att man på ett enkelt sätt ska förstå rättsområdet. Där utbildar vi hur man ska hantera personuppgifter och

Hur kändes det att vara nominerad till årets digitala ledare 2019?

Fantastiskt! Vi får verkligen ett kvitto på att den resan vi har påbörjat är rätt och det går att jobba smartare även i frågor som kan verka komplexa. Det är roligt att jag är nominerad, men det handlar om hela teamet som har gjort det här möjligt. Vi har hittat kombinationen att jobba smart i sättet att etablera vårt varumärke och produkten på marknaden. Ett digitalt angreppssätt helt enkelt.

I mitt ledarskap handlar det om att få människor med sig, och skapa en genuin vilja att förändra. Det är fantastiskt roligt att jobba med andra människor som också vill vara med på förändringsresan!

Slutligen, vad tänker du om den digitala framtiden?

Det finns så mycket mer att utforska. Nästa steg för oss är att fortsätta att jobba med GDPR genom att förenkla dataskyddsombudsrollen, en revisorsroll för dataskyddsarbetet som vissa organisationer enligt lag behöver ha.

Vår plan är att jobba med smarta stöd och verktyg även för andra rättsområden. Det kommer vi absolut att ta oss an, eftersom digitaliseringsresan bara har börjat i det här området!

Camilla Danielsson
VD, Qnister

Skärmavbild 2019-05-24 kl. 09.19.57

 

Så blir du en drömchef!  Den viktigaste pusselbiten för en fungerande verksamhet Ladda ner guiden här