Case: Mer än ett samarbete

AdobeStock_101837626.jpeg

Varje förfrågan är lika svettig

När kunden tog kontakt med oss hade de ett enormt behov av att rekrytera in konsulter såsom ekonomer, säljare, inköpare och personer med Life Science-bakgrund. Eftersom vår kund redan då ville samarbeta med de bästa på rekrytering så var Poolia bara en av fem leverantörer som ingick i samarbetet.

Kvartalsomdömen

Alla rekryteringsföretag blir bedömda kvartalsvis efter olika parametrar inom rekrytering. Där vi bland annat mäts på leveransens kvalitet och effektivitet, hur snabba vi är, om vi hittar rätt profil och matchning, vilken prissättning vi har och hur många kandidater vi hittar samt hur länge kandidaterna i slutändan stannar kvar på företaget. På så sätt kan våra potentiella och nuvarande samarbetspartners se hur bra våra omdömen är varje kvartal, vilket hjälper dem att välja ut leverantörer de vill arbeta med.

Läs mer om vårt rekryteringserbjudande till dig som är nyfiken på att samarbeta med oss!

Vi dominerade!

Redan i det första kvartalsomdömet som kunden fick se, toppade vi poänglistan. Eller som vår kontaktperson uttryckte sig: ”Poolia dominerade”. Ja, vi dominerade även det andra kvartalet då fler leverantörer dessutom hade tillkommit. Med 100 av 100 möjliga vann vi kundens förtroende. Och vi måste erkänna att det kändes ännu bättre när vi fick reda på att medelpoängen hos de andra leverantörerna låg på 50.

Vi hade vunnit förtroendet men det betydde inte att vi kunde andas ut, nej nu var det bara att se till att leverera på nästa, nästa och nästa förfrågan också. Vi mättes som sagt mot alla de andra leverantörerna (7 stycken i dagsläget) vid varje förfrågan från kunden.

En ärlig relation

I dag arbetar vi på samma sätt och levererar alltid kandidater med hög kvalitet vid varje uppdrag. Anledningen till att det går så bra är vår nära, men framför allt ärliga relation med vår kontaktperson – vår kunds MSP (Master Service Provider). Det betyder att vår kund har outsourcat hela sin rekrytering till ett annat bolag där vår kontaktperson sitter. Och från MSP:n får vi förfrågningar där vi sedan konkurrerar med de 7 andra leverantörerna.

Eftersom vi har lärt känna MSP:n och kund samt vilka behov dem har, kan vi proaktivt leta bra kandidater – framför allt när det gäller komplexa roller. Vi kan även ställa krav och vara ärliga mot varandra, vilket gör att vi kan säga vad vi tycker.

Under samarbetets gång har det blivit fler och fler konsulter från Poolia hos vår kund, vilket även har stärkt vårt varumärke ännu mer. Vår kontaktperson har till och med rekommenderat oss till organisationer utomlands, vilket för oss är ett väldigt gott betyg.

Det här är ett framgångssamarbete som bygger på ärlighet, förtroende och effektivitet. Ett partnerskap där vi utmanas hela tiden och växer vid varje förfrågan och varje dag.

/Joakim & Asaad, Rekryterare på Poolia

 Untitled-14.pngUntitled-13.png

 

 

   

 

Asaad Amaya arbetade som rekryterare på Poolia Uppsala under tiden samarbetet tog fart. Tillsammans med Joakim, rekryterare på Poolia Life Science i Stockholm, drev de arbetet framåt. Idag arbetar Joakim fortfarande med kunden men inte Asaad då han arbetar på Poolia Ekonomi i Stockholm. Trots det har Asaad fortfarande en god relation med såväl Joakim, MSP som kunden.

Därför lönar det sig att anlita ett bemanningsföretag  Den effektivaste hjälpen vid rekryteringar Ladda ner guiden här

 

Under 2014 startade Poolia Uppsala, Poolia Umeå och Poolia Life Science ett stort samarbete med ett globalt medtech-företag i Uppsala. Ett partnerskap där vi har utmanats och växt med varje förfrågan, och där vi alltid måste vara på tårna inför nästa uppdrag. Vi ska berätta varför vårt samarbete har blivit en framgångssaga!