Case: Min konsultresa!

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Case: Min konsultresa!</span>

Det gick snabbt!

Det började närma sig slutet på min praktik på apoteket då min kompis tipsade mig om att söka anställning som konsult för Poolia. Hon hade nämligen arbetat som konsult på AstraZeneca via Poolia tidigare. Eftersom jag var väldigt taggad på att komma ut och arbeta på riktigt blev jag intresserad och väldigt snabbt ihopkopplad med min kompis gamla rekryterare på Poolia. Efter det gick det snabbt!

Läs mer om hur det är att jobba som konsult hos oss på Poolia här!

Samma vecka jag fick tipset från min kompis var jag på intervju hos Poolia och fick veta allt jag inte visste om konsultvärlden. Det gick dessutom väldigt bra eftersom jag strax därefter blev presenterad för flera olika arbetsgivare, varav en var AstraZeneca i Södertälje och jag blev kallad till en intervju. Efter någon vecka fick jag reda på att jag fått uppdraget, och eftersom jag var timanställd på apoteket kunde jag börja fort.

Att bli konsult gick fort – från att ha fått tipset av min kompis till att faktiskt ha börjat som kvalitetsvärderare på AstraZeneca i Södertälje. Efter ett 6 månaders uppdrag blev jag fast anställd på Poolia och en månad senare fick jag fast anställning hos AstraZeneca.

Samla på sig erfarenhet

Till en början skrämde det mig lite att uppdraget var på så kort tid. Vad skulle jag göra efter dessa 6 månader? Samtidigt som det även avdramatiserade tjänsten, för tänk om jag inte skulle trivas? Då kan man se det som att man får prova på något nytt och ett sätt att samla på sig mer erfarenhet.

Eftersom du träffar din konsultchef ofta så blir du uppdaterad om ditt läge. Skulle det vara så att du inte funkar på arbetsplatsen hjälper Poolia dig att hitta något som kan passa bättre. Min konsultchef och rekryterare var hjälpsamma och engagerade hela vägen vilket motiverade mig extra mycket.

Därför ska du arbeta som konsult Ladda ner guiden!Tillbaka till konsultsidan igen!

I våras planerade jag att flytta ner till Göteborg och då tog jag kontakt med Poolia igen. De var som vanligt väldigt hjälpsamma och inom kort presenterade de mig för flera olika arbetsgivare i Göteborg. Poolia var det självklara valet för mig att vända mig till när jag valde att flytta. Jag känner mig väldigt lugn och trygg med Poolia.

Tack vare Poolia kunde jag komma in på arbetsmarknaden utan att ha någon erfarenhet. På så sätt kunde jag samla på mig erfarenheter och sedan få en fast anställning. En perfekt start på min karriär!

/Levar Youkhanis

 

Vill du läsa fler case om hur det är att jobba hos oss på Poolia? Så här var Cissels konsultuppdrag!

Från att i princip inte haft en aning om vad en konsulttjänst innebar, gick jag inom loppet av ett halvår från att bli en konsult, arbeta som konsult och till slut fast anställd som kvalitetsvärderare på AstraZeneca i Södertälje. En resa som Poolia har varit en viktig del av – och är än idag. Det här är min konsultresa!