Case: Sommarvikariatet öppnade många dörrar

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Case: Sommarvikariatet öppnade många dörrar</span>

Erica Salonius karriär började direkt efter studierna, i form av ett sommarvikariat – vilket ledde till en konsulttjänst och fast anställning. Idag, bara några år senare, har Erica startat eget och jobbar heltid med det hon verkligen brinner för. Här berättar hon om hennes resa.

År 2012 flyttade Erica Salonius från Stockholm för att studera International Management-programmet på Jönköpings International Business School. Varje vår anordnar studenterna i Jönköping en arbetsmarknadsmässa, "Next Step", för att hjälpa företag och studenter att komma i kontakt med varandra.

Värdet i att knyta kontakter

Mässan var i behov av studenter som kunde agera företagsvärdar, kontaktpersoner som hjälper företag i deras montrar om dagen. Under den sista terminen anmälde sig Erica till att vara företagsvärd, och blev tilldelad Poolia som företag.

– Alla på Poolia var hur trevliga som helst och vi fick en jättebra kontakt. Jag tog därför tillfälle i akt och frågade om någon av dem ville äta lunch med mig under dagen. Jane Bergman, rekryterare på Poolia ville det och under vår lunch fick jag möjligheten att fråga vilka jobb som låg ute hos Poolia just nu, säger Erica Salonius.

Från mässa till fast anställning

Under lunchen fick Erica veta att Axfood sökte en sommarvikarie inom kundprocessen, och eftersom Axfood deltog på Next Step-mässan gick Erica bort till deras monter och presenterade sig själv. I Axfoods monter fick hon möjligheten att göra ett bra intryck, presentera sig personligen samt ställa frågor om tjänsten.

– Eftersom jag fick en bra känsla av både Poolia och Axfood så gick jag direkt efter mässan och registrerade mitt CV på Poolias hemsida, sökte sommarvikariatet och mailade Jane att jag hade skickat in min ansökan, säger Erica. 

Erica blev kallad till intervju, och fick därefter ett sommarvikariatet på Axfood i rollen konsult via Poolia.

– Under min första tid på Axfood flaggade jag tidigt för att jag skulle vara intresserad om det skulle komma upp en tjänst efter sommaren som skulle kunna passa mig, menar Erica.

Därför ska du arbeta som konsult Ladda ner guiden!

Under sommaren jobbade Erica på Axfoods kundsida, med arbetsuppgifter inom redovisning, support och kundkontakt. Efter sommaren kom det upp ett 7 månader långt konsultuppdrag från Poolia, på samma avdelning som hennes fast på leverantörsidan. Erica fick jobbet, som sedan övergick i en fast anställning. 

– Tack vare mässan och de kontakter jag fick med Poolia var jag nu 22 år och fastanställd, säger Erica.

Starta eget  i det hon brinner för

När Erica arbetat 1,5 år på Axfood fick hon erbjudande om rollen som Controller på ett annat företag i Jönköping, vilket hon tackade ja till. På den nya arbetsplasten fick hon, efter 6 månader, uteslutande arbeta med ekonomiuppgifter. 

– Där och då ville jag göra något jag faktiskt brann för. Och då startade jag eget! Jag ville vara ute hos kund och se att det jag gör, gör skillnad, säger Erica.

Idag driver hon sitt eget företag Esius Media, där hon hjälper företag att bygga upp sin digitala närvaro. Det gör hon genom att arbeta med sociala medier, digital PR och hålla föreläsningar om fördelarna med en digital närvaro.

– Sommarvikariatet hjälpte mig att få in en fot in på marknaden och konsultuppdraget gav mig erfarenheten att ta nästa steg. Det ena har helt enkelt lett till det andra och tack vare att Poolia och Axfood gav mig chansen så tidigt i min karriär – är jag där jag är idag.

 

erica.png

 

 

 

 

Behöver du som företag hjälp att hitta lämpliga sommarvikarier, eller har du några andra funderingar kring sommarpersonal? Lämna ditt intresse här så kontaktar vi dig och tar fram en bra lösning!