Case: Sommarvikariatet öppnade många dörrar

Ericas karriär började med ett sommarvikariat direkt efter utbildningen, vilket ledde vidare till en konsulttjänst och en fastanställning. Idag, bara några år senare, har Erica startat eget och jobbar heltid med det hon verkligen brinner för. Det här är hennes resa.

 

År 2012 flyttade Erica från Stockholm till Jönköping för att studera tre år på International Management på Jönköpings International Business School. Varje vår anordnar studenterna i Jönköping en arbetsmarknadsmässa – Next Step – för att hjälpa företag och studenter att komma i kontakt med varandra.

Under mässan behövdes studenter som kunde agera företagsvärdar – en person som företaget har kontakt med och som hjälper dem i montern den dagen. Erica anmälde sig sin sista termin till att vara företagsvärd och blev tilldelad Poolia som företag.

– Alla på Poolia var hur trevliga som helst och vi fick en jättebra kontakt. Jag tog därför tillfälle i akt och frågade om någon av dem ville äta lunch med mig under dagen. Jane Bergman, rekryterare på Poolia ville det och under vår lunch fick jag möjligheten att fråga vilka jobb som låg ute hos Poolia just nu, säger Erica Salonius.

Här hittar du alla våra sommarjobb!


Under lunchen fick Erica veta att Axfood sökte en sommarvikarie inom kundprocessen och eftersom även Axfood deltog på Next Step-mässan så gick Erica bort till deras monter och presenterade sig själv. I Axfoods monter fick hon möjligheten att göra ett bra intryck, presentera sig själv personligen samt ställa frågor om tjänsten.

– Eftersom jag fick en bra känsla av både Poolia och Axfood så gick jag direkt efter mässan och registrerade mitt CV på Poolias hemsida, sökte sommarvikariatet och mailade Jane att jag hade skickat in min ansökan, säger Erica. 

Erica blev kallad till intervju och fick sommarvikariatet på Axfood som konsult via Poolia.

– Under min första tid på Axfood flaggade jag tidigt för att jag skulle vara intresserad om det skulle komma upp en tjänst efter sommaren som skulle kunna passa mig, menar Erica.

Därför ska du arbeta som konsult Ladda ner guiden!Under sommaren jobbade Erica på kundsidan med arbetsuppgifter inom redovisning samt mycket support och kundkontakt. Efter sommaren kom det upp ett 7 månaders uppdrag som konsult från Poolia, på samma avdelning som hon arbetade nu, men på leverantörssidan. Erica tog uppdraget och efter 7 månader fick Erica chansen att bli fastanställd.

– Tack vare mässan och de kontakter jag fick med Poolia var jag nu 22 år och fastanställd, säger Erica glatt!

 

När 1,5 år på Axfood hade gått så fick Erica rollen som Controller på ett annat företag i Jönköping där hon efter 6 månader kände att hon inte uteslutande ville jobba med ekonomiuppgifter.

– Där och då ville jag göra något jag faktiskt brann för. Och då startade jag eget! Jag ville vara ute hos kund och se att det jag gör, gör skillnad, säger Erica.

 

Idag driver hon sitt eget företag Esius Media där hon hjälper företag att bygga upp sin digitala närvaro. Det gör hon genom att arbeta med sociala medier, digital PR och föreläser om fördelarna med en digital närvaro.

– Sommarvikariatet hjälpte mig att få in en fot in på marknaden och konsultuppdraget gav mig erfarenheten att ta nästa steg. Det ena har helt enkelt lett till det andra och tack vare att Poolia och Axfood gav mig chansen så tidigt i min karriär – är jag där jag är idag.

 

erica.png

 

 

 

 

 

 

Här hittar du alla våra sommarjobb runt om i Sverige!

 

Vill du som företag också ha hjälp med att hitta lämpliga vikarier till sommaren, eller har du några andra funderingar kring sommarpersonal? Lämna ditt intresse här så kontaktar vi dig och tar fram en bra lösning!