Därför lönar sig ramavtal med bemanningsföretag

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Därför lönar sig ramavtal med bemanningsföretag</span>

Effektivisera priserna  

Ett företag som har behov av rekrytering med jämna mellanrum, som de flesta stora bolag har, skulle dra nytta av ett större avtal än att bara beställa små puckar. Eftersom alla priser redan är satta i ett ramavtal så slipper ni förhandlingar och kan effektivisera både era priser och processer väldigt mycket.

Därför lönar det sig att anlita ett bemanningsföretag  Den effektivaste hjälpen vid rekryteringar Ladda ner guiden här

Dra nytta av hela företaget

I exemplet jag visade ovan har de olika avdelningarna inte en aning om varandras behov. Inte vi som bemanningsföretag heller. Vi får helt enkelt behandla varje enskild avdelning som en ny kund, istället för att se helheten. Med ett ramavtal kan vi se om flera olika avdelningar ska rekrytera samtidigt och på så sätt kanske köra en gemensam rekrytering, vilket inte bara gör processen effektivare, det tar även mindre av er och vår tid.

Förenkla beställningsprocessen

Med ett ramavtal kan bemanningsföretaget verkligen lära känna er som företag. Det tar tid i början men kommer garanterat löna sig i slutändan. Eftersom bemanningsföretaget har lärt känna er och era behov blir beställningsprocessen både smidigare och snabbare. Bemanningsföretaget vet hur ni arbetar och vem som skulle kunna passa in på er avdelning. På så sätt behöver bemanningsföretaget inte gå ner i detalj under varje enskild rekryteringsprocess, framför allt inte när det kommer till att lära känna er som företag, vilket är den del som tar mest tid. 

Läs mer om hur Poolia gör när du väljer att bemanna via oss!

Kunder som har ett ramavtal hos oss på Poolia har vi lärt känna på djupet. Vi har ett samarbete där vi exempelvis vet när deras högsäsong är och kan på så sätt ha framförhållning och påbörja rekryteringsarbetet mycket tidigare för att kunna leverera personerna på plats snabbare. Det gör inte bara ert arbete effektivare utan vi har även tiden att verkligen få in rätt personer på rätt plats, utan att stressa. En win-win-situation helt enkelt!

Vår första kontakt med ett företag börjar oftast med att en mellanchef behöver rekrytera en ny person. Vi förhandlar, tar uppdraget och går igenom hela rekryteringsprocessen – från början till slut. Vi gör behovsanalys, annonserar, gör urval, intervjuer och till slut anställer vi en person. Alla glada och nöjda!

Efter en vecka kontaktar samma företag oss igen men en annan mellanchef på en annan avdelning. Hen behöver också hjälp med en rekrytering. Vi förhandlar igen, tar uppdraget och går igenom hela processen – igen. Samma sak händer månaden efter och veckan efter det, och så kan det hålla på.

Detta är en situation som kan effektiviseras med ett ramavtal. Jag ska berätta hur!