“Jag drivs av att se andra få fram sin inre potential”

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >“Jag drivs av att se andra få fram sin inre potential”</span>

Linnea Hellman Hanna har flerårig erfarenhet av framgångsrik rekrytering. Sedan intåget i branschen har hon förbättrat en bemanningsenhet under en stor omorganisation och nischat in sig mot ekonomkonsulter hos ett snabbrörligt bolag. Nu fortsätter hon inom samma spår som rekryterare på Poolia Ekonomi.

– Jag hade hört gott om Poolia sedan tidigare, att deras medarbetare var hjälpsamma, tillmötesgående och pricksäkra i sin leverans. Väl här föll delarna på plats och jag förstod att det stämde. Jag klickade med det seriösa hos Poolia. Det finns tydliga, kvalitetssäkrade processer och kunder och kandidater ses som samarbetspartners, förklarar hon.

Även matchningen mellan rekrytering och ekonomi blev en fullträff för Linnea och hon ser positivt på framtiden där hon utan tvekan har mycket att tillföra.

– Så fort jag började rekrytera inom ekonomi kändes det helt rätt. Det är inspirerande att befinna sig runt högkompetenta människor. Jag har fått en ordentlig skola inom området vilket gör att jag har koll på hela ekonomisektorns spann av yrken och vet vad mina kandidater behöver kunna i de olika rollerna. Dessutom har jag spenderat mycket tid på headhunting vilket medfört fina relationer.

Specialister som arbetar tillsammans i synergier 

Arbetet utgår från att hitta och rekrytera passande ekonomer till kundernas uppdrag, främst konsultprofiler. Sökprocessen går till på olika sätt, dels genom search utåt mot marknaden, dels inåt i Poolias etablerade nätverk. 

– Det är viktigt att komma ihåg att jag och mina kollegor är specialiserade inom ekonomi och att vi jobbar tillsammans i synergier. Trots att vi är ett stort bolag har vi bra koll på varandra och hjälps åt. Tillsammans har vi ett gediget upparbetat nätverk med kandidater. 

Den största utmaningen Linnea möter bland sina kunder är att konsultaffären ska gå snabbt, i en händelserik bransch där det på många håll råder kandidatbrist. 

– Ofta finns behov av att få någon på plats direkt, helst redan igår. Det krävs en balansgång i att lösa kompetensbehovet under kort tid utan att för den delen tappa kvalité eller gå miste om toppkandidater under processens gång, menar Linnea och fortsätter:

– Som rekryterare behöver jag vara informativ och transparent under alla steg mot såväl kunden som kandidaten. Varje dag är föränderlig och det är något man måste trivas med i min roll. Personligen tycker jag att det är väldigt roligt att få vara påhittig och kreativ för att i slutet av dagen få till en affär.

Värnar om att leverera den bästa upplevelsen

I takt med att arbetsmarknaden förändrats har skifte mellan olika anställningsformer blivit allt vanligare. Linnea som har god insyn i konsultverksamheten vill uppmuntra nyfikna kandidater att testa på den världen.

– Som konsult får du en spännande inblick i hur det fungerar inom olika bolag och knyter samtidigt kontakter. Jag vill slå ett slag för att våga ta chansen att prova på konsultverksamheten, särskilt med tanke på utvecklingsmöjligheterna som skapas och vilka avtryck du kan lämna. Många uppdrag handlar om att du under en begränsad period ska driva företaget framåt med din expertis, vilket gör att du kan samla på dig konkreta bevis till framtida arbetsgivare på hur du hjälpt företag till det bättre, beskriver hon och tillägger:

– Oroa dig inte för att förlora trygghet. Poolia omger konsulter med seriösa avtal och förmåner. Vi värnar om att leverera bästa tänkbara kandidatupplevelse, att bibehålla kontakten och vill gärna addera långsiktigt mervärde till våra konsulter. 

Att utbyta erfarenheter med kollegorna och se kandidater nå sin fulla potential är något som Linnea värdesätter.

– Mitt arbete ger mig väldigt mycket, jag får energi av möten med människor. Min motivation i allt jag gör handlar om att skapa möjligheter på arbetsmarknaden och hjälpa kandidater mot sitt rätta kall. Jag drivs av att se andra få fram sin inre potential!

 

Så rekryterar du för att få ihop ett bra team till ekonomiavdelningen Ladda ner guiden här

Hon är en människokännare av rang som får energi av möten och inspireras av sin omgivning. Låt oss introducera dig för Linnea Hellman Hanna som tillhör Poolias senaste stjärnskott inom området ekonomi.