Du behöver inte köpa hela rekryteringsprocessen

Visste du att du inte behöver köpa hela rekryteringsprocessen när du anlitar oss på Poolia? Jo, det är sant! Du väljer bara ut de delmoment du har behov av. Du kanske har full koll på intervjudelen men behöver hjälp med kravprofil och urval. Eller så har du en välfungerande rekryteringsprocess, men behöver en second opinion. Oavsett vad ditt behov är så kan vi hjälpa dig med det du inte kan eller har tid med – så att du kan fokusera på de delar du gör bra. 

Poolias rekryteringsprocess innehåller delmoment som de flesta rekryteringar innehåller och behöver. Förutom att du kan välja och vraka mellan de här standardiserade delarna har vi även ett gäng tilläggstjänster du kan köpa som kan vara ett bra komplement till din rekrytering. 

Poolias rekryteringsprocess:

rekryteringprocess

 

Tilläggstjänster som höjer din rekrytering

Tester

Vi är certifierade att utföra en rad olika tester som följer vår testpolicy för både din och kandidatens trygghet. Efter ett första urval kan vi införa ett test, men det kan även förekomma senare i rekryteringsprocessen om du hellre vill det. 

Poolias tester:

  • Personlighetstester
  • Upp-tester från psykologisk metod
  • Begåvningstester
  • Kunskapstester

Läs mer ingående om testerna här. 

Gör en bakgrundskontroll

Vissa roller kräver en bakgrundskontroll. I våra bakgrundskontroller tittar vi på identitet, betyg, cv och vad personen har gjort tidigare i sitt yrkesverksamma liv. Vi ser också ofta över den juridiska och ekonomiska situationen som personen har och haft. Självklart respekterar vi våra kandidaters privatliv och tittar därför bara på öppna källor samt ber om samtycke från personen i fråga om det behövs.

Få en second opinion

Står du med en slutkandidat som du skulle vilja få en extern parts ögon på? Då är en second opinion något för dig. En second opinion ger dig ett extra beslutsstöd och ett bollplank från en erfaren rekryterare för att kvalitetssäkra din rekrytering.

Testa din kandidat i vårt assessment center

Testa om din kandidat levererar i verkligheten! Det är möjligt genom ett skräddarsytt assessment center där din kandidat ställs inför verkliga uppgifter. Förutom det ingår även fler personlighetstester och djupintervjuer som sedan analyseras.

Gör en kompetensinventering

Är du osäker på vilken kompetens ni behöver till ert företag – gör en kompetensinventering. Här gör vi på Poolia en kartläggning över hur kompetenser är fördelade i er organisation, var det finns eventuella glapp och var brister finns. 

Poolia Social Media Boost

Nu har du möjlighet att nå de där passiva kandidaterna som inte är ute och söker jobb, men som kan vara perfekta för just din tjänst. Poolia Social Media Boost är ett verktyg för platsannonsering som exponerar din annons på Facebook, Instagram, Linkedin och Google Display Network. Verktyget bygger på en algoritm som automatiskt hittar de personer som har högst sannolikhet att klicka på en viss kampanj. Algoritmen analyserar sedan alla de som klickat på annonsen, för att hitta fler liknande personer.

Här kan du läsa mer om alla Poolias tilläggstjänster.

Vad är mest kostnadseffektivt: rekrytera själv, hyra in personal eller ta in  hjälp? Ladda ner vår guide!