Så lyckades Emilia få både sommarjobb och extrajobb – i ett svep

Emilia

Det lönar sig att kliva fram på jobbmässor och prata med företag! Under Nextstep-mässan i Jönköping fick ekonomistudenten Emilia nämligen världens napp – när Poolia omedelbart såg hennes potential. Som på löpande band fick Emilia därefter både sommarjobb och extrajobb, och vann dessutom 2 biobiljetter. Såhär gick succéraketen till.

Emilia Åkerlund pluggar till civilekonom på Jönköpings handelshögskola, och började i februari att fundera över sommarjobb. Hon hade sett att Poolia behövde ekonomiassistenter till sina kunder, och skickade därför in en spontanansökan. Senare samma dag träffade hon av en slump på Rebecca från Poolia i montern på Nextstep-mässan.

Rebecca själv insåg snabbt att Emilia var en utmärkt kandidat, och rekommenderade varmt sommarjobb som ekonomiassistent på Axfood, en av Poolias största kunder i Jönköping.

– Emilia hade en varm personlighet och en väldigt härlig närvaro. Hon var helt enkelt det där guldkornet som stod ut bland väldigt många bra kandidater! Dessutom var hon först av alla att delta i vår mäss-tävling “Sök det roligaste sommarjobbet”.

Bara ett par dagar senare hörde Rebecca av sig igen, för att berätta att Emilia vunnit tävlingen och två biobiljetter. Samtidigt blev hon inbjuden till att få komma på intervju hos Poolia för sommarjobbet på Axfood. Jackpot, helt enkelt!

 

Snabba vändningar med lyckade resultat

– Alltihopa gick väldigt fort! Jag fick en väldigt härlig känsla av Poolia direkt – de trodde verkligen på mig, och bara 2-3 dagar senare fick jag komma på intervju hos Axfood. Jag var inställd på att det skulle ta ett tag att få sommarjobb – men vips var det färdigt! säger Emilia.

Redan veckan efter kom ytterligare en bonus; Emilia hade även fått extrajobb på Ahlstrom-Munksjö AB via Poolia – också här som ekonomiassistent. Det hela löpte på i snabb takt, och hon är mycket glad över att Poolia alltid funnits bakom henne under processens gång.

– Jag har alltid fått mejl innan jag varit på väg till intervju med massa pepp och lycka till från Poolia. Efteråt har de också hört av sig och frågat hur det gått. Jag känner att de verkligen har varit engagerade hela vägen.

 

Återkommande uppdrag för konsulterna

Många av Poolias konsulter i Jönköping återkommer till Axfood flera somrar i rad. I dagsläget har Poolia 37 konsulter av omkring 90 ekonomer på företaget. Även Emilia visade sig ha ett par bekanta som kommer att arbeta på Axfood under sommaren, och hon berättar att de redan nu sagt att de gärna skulle vilja ha henne där nästa år också.

På både Ahlstrom-Munksjö och hos Axfood är det framför allt administrativa arbetsuppgifter som väntar ekonomiassistenten. Men det innebär även en möjlighet att få se hur processerna kring bokföring och avtal fungerar i stora koncerner – något som gör att Emilia känner sig väldigt inspirerad inför sina kommande uppdrag. Hon har själv haft tankar på att arbeta som business controller eller ekonomikonsult framöver – och i en senare framtid lockar eventuellt rollen som CFO. Nästa år tar Emilia examen, och vad som händer sedan är ännu oklart. 

Läs även caset om Erica vars sommarvikariat öppnade helt nya dörrar!

 

Våga ta kontakt – och berätta vad du kan

– Om man vill söka sommarjobb eller extrajobb är det verkligen viktigt att dels förmedla vad man tror att man själv kan tillföra jobbet, men också hur man ser att jobbet kan utveckla en själv framöver! En bonus är att vara väldigt driven – och såklart att man generellt KAN jobba under sommaren! säger Rebecca på Poolia.

Emilias egna råd till studenter som vill söka sommarjobb är enkelt.

– Försök intala dig själv redan från början att “det är klart att de vill ha mig!” Det ger dig mer självförtroende att våga ta kontakt med rekryterare och söka jobb. Jag var lite nervös innan jag vågade gå fram till Poolias monter, men till sist handlade det bara om att visa vem JAG var. Det är det viktigaste!

Därför ska du arbeta som konsult Ladda ner guiden!