En inblick i den spännande konsultvärlden

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >En inblick i den spännande konsultvärlden</span>

Berätta om vilka olika uppdrag du haft genom åren!

– Mitt första uppdrag var på E.ON som ekonomiassistent. Där blev jag kvar under flera år och fick sitta bredvid en annan Poolia-konsult som såg till att jag fick en bra grund att stå på. När jag kände mig redo för nya utmaningar hörde jag av mig till min konsultchef som hjälpte mig vidare till nästa uppdrag hos Tetra Pak och senare Lantmännen. Mina arbetsuppgifter har inkluderat såväl ren administration som nära kundkontakt. Jag tycker om att sätta mig in i nya roller så att vara konsult passar mig perfekt. Inte minst har jag stärkts som person av alla erfarenheter och fått nära vänner på varje arbetsplats.

Vad gör du idag?

– För två veckor sedan landade jag ett uppdrag som Front office associate på Mercedes- Benz Finans. Jag hade inte kunnat föreställa mig ett bättre mottagande än det jag fått, arbetsplatsen genomsyras av omtanke från såväl medarbetare som chefer. För närvarande befinner jag mig i en upplärningsfas och det är minst sagt full fart, jag kör så det ryker!

Vilka fördelar ser du med konsultrollen?

– Som konsult får du en inblick i olika typer av organisationer och kan komma med förbättringsförslag på ett helt annat sätt än de som suttit på samma arbetsplats under många år. Idag ser jag att allt fler arbetsgivare väljer att anlita konsulter. Enligt mig finns inga nackdelar, bara fördelar.

Vad vill du säga till dem som är nyfikna på konsultrollen?

– Ta kontakt med Poolia så att de har dig i sitt register om ett passande uppdrag dyker upp. Är du villig att lära kommer du ta dig långt i karriären som konsult. Jag vill också slå hål på myten om att alla konsulter hoppar runt precis hela tiden. Eftersom jag själv har familj önskade jag längre uppdrag och har stannat upp emot sju år där jag varit. Jag är en mycket stolt Poolian och känner mig trygg med min anställning. De håller en tät kontakt med oss konsulter och värnar om att vi har det bra vart vi än befinner oss. Hos Poolia blir du sedd och har alltid ett bollplank att vända dig till.

Vad är mest kostnadseffektivt: rekrytera själv, hyra in personal eller ta in  hjälp? Ladda ner vår guide!

Som konsult öppnas en värld av utvecklingsmöjligheter upp, det är något som Catarina Jönsson kan intyga. Sedan hennes första kontakt med Poolia har hon fått chans att bygga sin karriär genom en rad spännande uppdrag hos stora bolag. Vi ställer fyra snabba frågor om det händelserika konsultlivet.