Fyra personligheter som behövs på din ekonomiavdelning

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Fyra personligheter som behövs på din ekonomiavdelning</span>

Vi har listat fyra stycken personlighetstyper som behövs på en framgångsrik ekonomiavdelning. Hur många kan ni pricka av?

Energiknippet

Att arbeta med ekonomi är kul, men många gånger svårt. När arbetet känns som mest utmanande behövs personen som alltid tar sig an prövningar med ett leende, sprider energi och peppar kollegorna vid motgångar. Ett glädjespridande energiknippe, helt enkelt!

 

Filbunken

I motsats till energiknippet uppfattas den här personen sällan som social eller utåtriktad, men däremot som ett tryggt ankare när arbetet känns svårt eller komplicerat. Filbunken jagar inte upp sig i onödan, är säker i sin roll och har erfarenhet av det mesta som kan ske på en ekonomiavdelning. 

 

Organisatören

Ordning och reda! Organisatören ser till att processerna fullföljs och ständigt utvecklas. Inte sällan tar hen initiativ till hur ni kan effektivisera arbetet ytterligare, eller kanske till en härlig lunch som för avdelningens personal närmare varandra. En klippa, som alltid har en idé för hur ni ska arbeta framåt. 

 

Kommunikatören

Ekonomiavdelningen är ofta navet på företaget och namnet till trots hanterar medarbetarna även indirekt många personalfrågor. Här är kommunikatören en ovärderlig resurs, som på ett pedagogiskt sätt lotsar företagets medarbetare genom blanketter för utlägg, föräldraledighet och tidrapportering.

Känner du igen dig, eller saknas någon av dessa personlighetstyper på er avdelning idag? Då kan det vara värt att tänka igenom nästa rekrytering – vilken personlighet bör gå hand i hand med den kompetens ni söker?

 

Så rekryterar du för att få ihop ett bra team till ekonomiavdelningen Ladda ner guiden här

Bra gruppdynamik är en förutsättning för en välfungerande och effektiv ekonomiavdelning. Men hur skapas egentligen en dynamisk grupp med “rätt” typer av personer?