Gör karriär inom life science!

gor-karriar-life-science

Inom life science arbetar du med att utveckla nya medicinska och tekniska innovationer som kan förbättra liv och hälsa för både människa, djur och natur. Det är en växande bransch i Sverige som kommer ha stort behov av utbildade talanger inom området under de närmaste åren. Vi på Poolia hjälper dig att hitta rätt i din karriär inom life science.

I Sverige har vi framgångsrikt tagit fram nya produkter och tjänster som hjälper life science-området att fortsätta växa. Branschen ser mycket positivt på framtiden; många företag kommer att anställa inom de närmaste åren och regeringen satsar stort på industrin med stora statliga investeringar. Det råder även förhållandevis liten konkurrens inom life science-området, framför allt inom yrken som exempelvis biomedicinsk analytiker och apotekare, vilket gör att det är lätt att få jobb. Om du har rätt utbildning och de rätta egenskaperna, det vill säga! Gemensamt för alla roller inom life science är att fokus ligger på hög kvalitet, systematik och noggrannhet samt god analytisk förmåga. 

Vi på Poolia har en gedigen erfarenhet av att hitta rätt personer till rätt företag inom life science-området. Vi har själva forskningsbakgrund och har hjälpt några av Sveriges ledande företag inom life science med sin rekrytering. Genom att förena människa och teknik kan vi också hjälpa dig att hitta ditt drömjobb inom life science.

 

Kolla in alla våra lediga jobb inom life science här!


5 olika yrken inom life science

Som utbildad ingenjör, tekniker eller kemist inom life science kan du arbeta med allt från att utveckla läkemedel eller vacciner, forska kring nya metoder som bättre utnyttjar naturens egna resurser, utbilda inom miljöfrågor eller hjälpa folk med rätt mediciner på apoteket. Här presenterar vi ett antal roller som vi har hjälp kandidater att hitta jobb inom:

Farmaceut

Som utbildad farmaceut kan du jobba som antingen apotekare, receptarie, apotekstekniker eller -assistent. Arbetsuppgifterna kan vara likartade, men varierar beroende på arbetsplats. Förutom att jobba på apotek kan du arbeta på läkemedelsinformationscentraler, på Läkemedelsverket eller inom andra industrier som utför farmacevtiskt arbete, exempelvis inom kosmetika.

Laboratorieassistent

Som laboratorieassistent kan du arbeta på sjukhus, på forskningsavdelning eller produktionsavdelning på ett läkemedelsföretag. Arbetsuppgifterna är ofta laborativt rutinarbete, och arbetet kräver noggrannhet och självständighet. För arbetet behöver du ha en högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot kemi eller biokemi, exempelvis.

Biomedicinsk analytiker

Som biomedicinsk analytiker arbetar du ofta inom hälso- och sjukvården, läkemedelsindustrin eller i laboratorier. Arbetets fokus ligger på medicinsk forskning, om människokroppen och sjukdomar, och du är specialist inom undersöknings- och analysmetoder. Det finns en specifik utbildning för rollen och idag (april 2018) är det stor brist på biomedicinska analytiker i Sverige vilket ger goda framtida karriärmöjligheter.

Miljökonsult

Som miljökonsult har du möjlighet att jobba som miljö- och hälsoskyddsinspektör på myndighet, men du kan också vara anställd av företag och utbilda anställda i miljöfrågor, exempelvis. Arbetsområdet är framför allt miljövård, och det finns flera naturvetenskapliga samt tekniska högskole- och ingenjörsutbildningar som kan ligga till grund för att arbeta som miljökonsult.

Nutritionist

Som nutritionist fokuserar du framför allt på kost och hälsa, och är specialist på sambandet dessa emellan. Många nutritionister eller näringsfysiologer forskar medan andra utbildar och jobbar med information riktad till allmänheten för att främja goda matvanor. Att utbilda sig till nutritionist kräver liknande erfarenheter och kunskaper som för att bli läkare.

 

Är det dags för dig att påbörja din life science-karriär, eller är du nyfiken på att ta nästa steg? Signa upp dig på vårt nyhetsbrev i formuläret här på sidan, och få den senaste informationen från oss på Poolia Life Science om nya tjänster och uppdrag! Passa också på att följa oss på LinkedInKanske det är du som börjar jobba på AstraZeneca eller ACO härnäst?

6 steg till ett lyckat nätverkande  Lär dig bygga och vårda dina relationer Ladda ner guiden!