Helena Liliefelt – nominerad till årets digitala ledare

jonkopingsgalan2019Helena

Poolia delade i vanlig ordning ut priset till årets digitala ledare på Jönköpingsgalan 2019. Nu vill vi även passa på att presentera de som blev nominerade men som inte vann priset, då deras arbete såklart förtjänar att nämnas! I detta blogginlägg möter vi Helena Liliefelt, Accounts Payable & Receivable Manager på Husqvarna AB. Hon var nominerad eftersom hon bland annat inspirerat och jobbat med change management och har lagt grunden för att lyfta arbetsplatsen digitalt. Helena är en av de drivande krafterna bakom den digitaliseringsresa inom Finance som Husqvarna påbörjade under 2018.

Hej Helena! Hur kändes det att vara nominerad till årets digitala ledare 2019?

Det känns jättebra! Det har stor betydelse för arbetet vi lagt ned på vår avdelning. Fokuset för oss har varit att förändra och få bättre processer och nu kan vi ta ett större kliv framåt mot framtidens digitala ekonomiavdelning. Vi har verkligen lyckats få ett internt engagemang och en stor genomslagskraft.  Alla här på avdelningen är vardagshjältar i förändringen och nu visar vi att även administrativa avdelningar kan bjuda upp till digital dans!

Varför tror du att just du blev nominerad?

 Nomineringen tycker jag egentligen går till hela avdelningen, och det viktigaste bidraget till digitalisering är att vi introducerat RPA robotar samt machine learning teknik, som är viktiga faktorer för framtidens ekonomiavdelningar. Vi har skapat  ett digitalt kontorslandskap  med digitala kollegor som till att börja med kommer arbeta med nio stycken processer som vi automatiserar. Till exempel processer för att registrera fakturor, fakturera, skapa masterdata, sortera e-mail och hjälpa till med fakturamatchning. Vi är pilot för denna typ av tekniker på Husqvarna och har lyckats få ett enormt engagemang och driv i frågan. Jag tror det är därför jag blivit nominerad. 

Slutligen, vad tänker du om den digitala framtiden?

 Det mesta är ännu ogjort och det är fantastiskt inspirerande! Digitalisering är en förutsättning för att vi som ekonomiavdelning ska kunna fortsätta utvecklas och samtidigt utveckla våra medarbetare. Digitaliserar vi mer kommer vi snabbare och mer kvalitativt kunna utmana och vara mer proaktiva business partners till övrig verksamhet. Digitaliseringen kommer  att sätta helt andra kravställningar på de vi rekryterar och konsulter. Det är jättespännande!

Helena Liliefelt
Accounts Payable & Accounts Receivable Manager på Husqvarna

Skärmavbild 2019-05-24 kl. 09.19.42 

 

Så blir du en drömchef!  Den viktigaste pusselbiten för en fungerande verksamhet Ladda ner guiden här