Så får du kandidaterna att välja ditt företag!

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Så får du kandidaterna att välja ditt företag!</span>

Nya krav utmanar företagen att tänka annorlunda. Dessutom är vi just nu i ett läge där det finns många uppdrag men få bra kandidater, vilket betyder att det är små detaljer som avgör vilken arbetsgivare som kandidaterna väljer.

Här är 4 enkla tips på hur du ska hitta rätt på kandidatens marknad.

Var snabb i rekryteringsprocessen

I dag går allting lite fortare, och det gäller att hänga med i svängarna. Eftersom digitaliseringen har gjort rekryteringsprocessen smidigare och snabbare, kräver även kandidaterna ett snabbare svar. Framför allt för att de i allt större utsträckning är med i flera processer samtidigt. Kandidaterna har därför inte tid att sitta och vänta på dig utan är processen för långsam så kommer kandidaten hinna bli erbjuden ett annat jobb.

Många rekryteringsprocesser involverar ofta flera olika chefer inom företaget som kandidaterna ska träffa, vilket är bra men försök samordna alla på en gång för att inte dra ut mer än nödvändigt på tiden.

 

Lästips! Därför lönar det sig att anlita ett bemanningsföretag

Öppen dialog

Eftersom kandidaterna har möjlighet att själva hitta mycket information om er på hemsidan och i sociala medier är det viktigt att ni signalerar en attraktiv men ärlig bild av företaget. Det handlar om att vara tillgängliga och svara på kandidaternas frågor samtidigt som det visar på att ni är en trevlig arbetsgivare. 

 

Bredda rollen

När det är dags för en ny rekrytering är det många arbetsgivare som enbart fokuserar på kompetens och inte på vad personen kan tillföra, och framför allt inte på vilka utvecklingsmöjligheter som finns. Kan ni vara öppna för ny kompetens och bjuda på utvecklingsmöjligheter gör ni inte bara rollen bredare, ni lockar även till er fler sökande.

Vad kan ni erbjuda?

Förutom att erbjuda kandidaten en spännande roll med utmanande arbetsuppgifter där det finns möjlighet att växa, måste ni visa vad ni kan erbjuda. Det kan vara allt från förmåner och resor till en härlig kultur och ett speciellt arbetssätt. Så, kartlägg vad som gör er speciella och lyft fram det för kandidaten. Kom ihåg – marknaden har förändrats och det är upp till er att bevisa att ni är en attraktiv arbetsgivare och varför.

Så attraherar du duktiga medarbetare! Ladda ner vår guide!Vill du har fler knep om hur du anställer fantastiska medarbetare? Läs blogginlägget här!

Tiderna har förändrats och den marknad som en gång var företagarnas har nu blivit kandidaternas. Innan var det fritt fram för företagen att välja och vraka bland kandidater, nu är det kandidaterna som väljer företagen – och de ställer höga krav. På arbetsuppgifterna, kollegorna, kulturen, tekniken och på cheferna. Ja, på allt i stort sett!