Hyr först – anställ sen

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Hyr först – anställ sen</span>

Men ta det lugnt, det finns ett sätt att ta sig förbi denna riskabla period. Hyr först och anställ efter provanställningen – om kandidaten presterar som den ska vill säga. Vi ska berätta varför detta är en bra investering!

Låt oss göra jobbet!

För att detta ska bli en bra investering måste du låta oss göra hela eller delar av jobbet. Det vill säga låta oss sköta all administration kring rekryteringen – behovsanalys, annonsering, urval, intervjuer och provanställning. Det blir alltså vi som tar alla risker som finns vid en anställning.

När vi har anställt kandidaten och provanställningen sätter igång, kommer du in och hyr kandidaten av oss. Med andra ord, slipper du den tidskrävande rekryteringsprocessen och anställning de första 6 månaderna. Och om kandidaten då inte passar eller åstadkommer det du förväntade dig, är det lättare att avbryta en inhyrningsprocess än en provanställning, beroende på vilket avtal du gjort med oss. Hos Poolia får du alltid med en garanti som du kan använda när du inte är nöjd. Den gör att du kan känna dig trygg i att du alltid får en kandidat som passar in på det du eftersöker.

 7 steg mot en framgångsrik rekrytering Ladda ner guiden härStörsta vinsten

Trots minskad uppsägningstid och mindre risker, är detta inte den största vinsten. Nej, det är att du inte behöver lägga någon tid på hela administrationen som ligger bakom hela rekryteringen. På så sätt kan du bara fokusera på att lägga all krut på introduktion och inlärning. Så att personen faktiskt får den inskolning och de förutsättningar den behöver för att kunna prestera, trivas och i sin tur anställas av er när provanställningen är över.

Läs mer om varför det lönar sig att anställa ett bemanningsföretag här!

 

Att anställa en ny person är ett ganska riskabelt beslut. Hur ska man vara säker på att personen kommer prestera, passa in i gruppen och trivas? Och med vetskapen om att en felrekrytering kostar en förmögenhet måste det bli rätt från början. Läs hur mycket en felrekrytering kostar här. Visst finns det provanställning men om du inte tycker att personen funkar måste du börja om från början igen. Det tar tid och tid är pengar.