Ingenting är statiskt inom life science

Han älskar att sätta sig in i komplexa teorier om läkemedel, vara nära innovationens centrum och bidra till kompetensförsörjningen inom den svenska life science-sektorn. Vi fick en pratstund med Krishan Johansson Haque som blev headhuntad till Poolia Life Science där han idag är rekryteringskonsult.

Krishan är molekylärbiolog i grunden och specialiserad på läkemedels påverkan på människokroppen. Han har såväl en PhD som post doc på meritlistan och hans viktiga forskning vid Karolinska Institutet kretsade kring möjligheterna att utveckla skonsammare kortison.

- Många människor lever med  kroniska sjukdomar och behöver kortison i sin tillvaro men tyvärr medför det ofta svåra biverkningar. Min avhandling belyste därför antiinflammatoriska mekanismer hos kortison i syfte att bättre förstå hur vi skapar säkrare läkemedel. Efter min PhD gjorde jag post doc under ett par år men kände sedan att jag ville lämna den akademiska världen för att ge mig ut i industrin, förklarar Krishan.

Han hamnade på ett bioteknikföretag i en roll som säljare av avancerade analystjänster till specialiserade läkemedelsbolag. Krishan hjälpte innovationsbolaget att profilera sig internationellt och hade därför stort fokus på internationella kontakter. Efter fyra år där kände han sig redo för en ny utmaning och ville komma närmare Sveriges life science-sektor igen.

- Jag blev faktiskt upphittad av Poolia. Hos dem skulle jag få möjlighet att inte bara hjälpa ett svenskt bolag utan många på samma gång! Jag har jobbat här i snart tre år nu och tiden har bara flugit förbi. Det är utan tvekan det roligaste jobbet jag haft.

Rätt kunskap på plats för att förstå behov

Hans nuvarande arbete kretsar kring relationer med såväl kunder som kandidater, exempelvis i form av möten, intervjuer och kandidatpresentationer. Men ingen dag är den andra lik, något som Krishan uppskattar.

- Jag älskar variationen i min interaktion mellan kandidater och kunder och gillar att dagarna inte är förutsägbara. 

Krishans glada röst avslöjar att han verkligen brinner för life science, både när det kommer till forskning och industri. Sina tidigare erfarenheter har han användning för varje dag.

- Det jag har märkt är uppskattat av både kunder och kandidater är att jag på en hög teknisk nivå kan förstå vad kandidaten måste kunna för att klara av uppdraget. Jag har ju liknande bakgrund själv som både kandidaterna och de rekryterande chefer jag träffar och det bär med sig klara fördelar för hur vi förstår varandra. En sak som gör att Poolia sticker ut är just att vi har spetskompetens på plats hos oss i kombination med rekryteringsexperter. 

Hjälper svenska företag inom life science att lyckas

Krishan drivs av sitt meningsfulla uppdrag där han får förena behov och utbud med målet att bidra till Sveriges life science-sektor. I sin vardag får han träffa drivna, högkompetenta kandidater, skapa förutsättningar för deras karriärer och ta emot deras glädje. Det kan handla om att hjälpa någon från akademin att få sin första fot in till industrin, ge en specialist chans att trivas och lyckas i en ny roll eller att hitta ett utvecklande jobb närmre hem för en kandidat som pendlar långt. Han utmanas även varje dag i att möta kunders problem och hjälpa dem framåt.

- Den största utmaningen är att hitta de specialiserade kandidaterna. Denna innovationsrika, teknikfokuserade bransch utvecklas hela tiden vilket kräver mer och mer specifika kompetenser. Samtidigt är det vanligt att man rör på sig i det här klimatet, där ingenting är statiskt, förklarar Krishan och fortsätter:

- Genom att ta hjälp av oss kan kunden utmanas i att hitta de delar som är avgörande för att lyckas i rollen. Vår expertis gör att vi kan sätta rimliga förväntningar på kravställningen i denna dynamiska bransch. 

Framtiden inom Sveriges life science-sektor

Krishan ser framför sig att det kommer fortsätta satsas inom området med stark forskning och nischade småbolag med unika innovationer som tar sig framåt de kommande åren.

- Vi kommer se nya industrier växa fram och behöva använda oss av digitaliseringen på bra sätt. Vi jobbar dagligen med smarta digitala verktyg i våra processer för att hitta specialistkompetenser och lyckas med våra rekryteringsuppdrag. Sverige har ett sunt inflöde av kompetens från andra länder och kommer behöva skapa förutsättningar för dem att stanna kvar. Vi behöver fortsätta hjälpa akademiker in i den svenska industrin och attrahera de internationella talanger vi har i vårt land. Att fortsätta lära oss, omsätta kunskaper till strategi och anpassa oss i en snabbt utvecklande bransch förblir vår utmaning.

På det personliga planet önskar Krishan fortsätta utvecklas i sin roll och göra Poolia Life Science till det självklara valet för specialister som vill rekrytera andra specialister.

- För mig känns det väldigt meningsfullt och roligt att få bidra till kompetensförsörjningen inom svensk life science, mitt största intresseområde. Det är med glädjeskutt jag tar mig till jobbet varje dag och jag vill att alla människor ska få uppleva den känslan.

 

Guiden för dig som ska rekrytera inom Life Science    Ladda ner guiden här