Inspireras av Gen Z – här är de vanligaste kraven de har på sin arbetsgivare

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Inspireras av Gen Z – här är de vanligaste kraven de har på sin arbetsgivare</span>

Att ställa krav på sin arbetsgivare när man söker jobb kan kännas svårt – men inte om man kommer från Generation Z.  

Just nu rekryteras det friskt ur Generation Z, alltså personer födda mellan 1997 och 2012. Faktum är att antalet arbetstagare ur Gen Z kommer att tripplas fram till 2030. Det som utmärker denna nya generation är framförallt att de har levt med internet i hela sina liv, att de brinner för social rättvisa och att de har andra krav på en arbetsgivare än tidigare generationer haft.

Globalt är vi påväg mot  kompetensbrist och det gör att arbetsmarknaden kommer att förändras till kandidatens fördel framöver. Genom att rannsaka dig själv, ditt liv och dina värderingar kommer du säkert komma fram till vilka krav som är viktiga för att just du ska trivas på det nya jobbet. Tills vidare kan du inspireras av de krav på arbetsgivaren som Generation Z tycker är viktigast, enligt en undersökning gjord av Handshake. 

  • En bra lön 

70 procent av de tillfrågade i Gen Z svarade att en bra lön eller kompensation är den viktigaste faktorn när de söker jobb och det handlar om att de vill ha råd med en bra work-life-balance. Samtidigt tycker de också att det är viktigt med rättvis och jämställd lönesättning och att informationen om denna är transparent. 

  • Tydliga karriärsbanor

Generation Z är kända för att vara entreprenöriella och det lyser även igenom när de söker anställning. En av fem tillfrågade sa att de skulle stanna längre hos en arbetsgivare som erbjuder kompetensutveckling, vilket går i linje med de trender vi sett den senaste tiden om hur det också har visat sig ge de anställda en större glädje på jobbet.

  • Moderna förmåner

73 procent av de tillfrågade svarade att förmåner är den viktigaste anledningen till att de skulle stanna länge hos en arbetsgivare, och den mest eftertraktade förmånen är tillgång till vård inom bland annat psykisk hälsa. Att arbetsgivaren ser till sina anställdas hälsa även utanför jobbet är ett modernt sätt att se saker på. 

  • Känsla av gemenskap 

Att få känna sig som en del av organisationen och att ha bra relationer till kollegor är en viktig faktor Gen Z söker när de letar efter nytt jobb. För dem är det viktigt att ha en chef som gör det till en prioritet. Medarbetarupplevelsen är något som Gen Z efterforskar på mycket innan de bestämmer sig för att tacka ja till ett jobberbjudande! 

  • Mångfald och jämställdhet 

Några av de viktigaste värderingarna för Generation Z är mångfald, jämlikhet, inkudering och känsla av tillhörighet. De brinner för social rättvisa och tycker att det är viktigt att även deras arbetsgivare gör det på ett sätt som märks. Här är det handlingarna som väger tyngst och inte några vackert utskrivna värdeord på en vägg.