Kontorsmiljöns betydelse

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Kontorsmiljöns betydelse</span>

Gemenskapen

Åtta av tio tjänstemän har saknat samspelet med kollegorna, visar en undersökning av Novus – inte konstigt alls med tanke på de flockdjur vi människor är. På kontoret får vi utlopp för vårt behov av att socialisera oss och har bättre förutsättningar för kreativa samarbeten. Med handen på hjärtat har många av de bästa affärsidéerna uppstått just över en kopp kaffe eller vid en whiteboardtavla med resten av teamet. Och inte att förglömma, det är enklare att snabbt få svar på sina frågor när kollegorna befinner sig i samma rum.

Mindre tekniktrassel

Dålig nätverksuppkoppling, skärmar som fryser fast och zoom fatigue. Digitala möten är vårt bästa hjälpmedel för att undvika onödiga resor – men vi ser fram emot att blanda in fysiska, energifyllda möten tillsammans med de närmsta kollegorna i konferensrummet.

Ergonomiska hjälpmedel

Strykbräda som ståbord eller kontorsmöbler som tar upp halva vardagsrummet kan snart bli ett minne blott. Nacken, axlarna och ryggen kommer säkerligen att tacka dig som byter plats från hemmet till kontoret.

Tydligare gräns mellan arbete och fritid

Arbetsdagar som fortsätter långt ut på kvällskvisten eller ett ständigt behov av att kolla varje notis har orsakat höga stressnivåer för många som arbetat på distans under pandemin. När vi istället har en kontorsmiljö för arbetsdagen och får förflytta oss till vår hemmiljö när dagen är slut blir det lättare att skilja på jobb och fritid.

Kontorsmiljön har med andra ord fortsatt en stor betydelse – samtidigt behöver arbetsgivare vara beredda på att medarbetarnas förväntningar på arbetssituationen kan ha förändrats. Vårt bästa tips är att lyssna inåt och ta reda på vad ni kan förbättra. Upplever dina medarbetare exempelvis att det är lättare att koncentrera sig hemma så kan det vara dags att optimera kontorsytan för att erbjuda en tyst hörna. Här kan du läsa mer om hur du gör återgången till kontoret så smidig som möjligt för samtliga!

Vad är mest kostnadseffektivt: rekrytera själv, hyra in personal eller ta in  hjälp? Ladda ner vår guide!

När pandemin förflyttade kontoret till hemmet blev det tydligt vad vi egentligen värdesätter med vår arbetsplats. Nu äntligen har restriktionerna lättat och de tidigare tomma lokalerna fylls av medarbetare. Vi på Poolia har listat vad vi ser fram emot allra mest med återgången till kontoret.