Lättare att söka jobb med nya poolia.se

Vi på Poolia har ett viktigt löfte – vi ska hitta rätt individ till rätt plats. Alltid. Med nya poolia.se underlättar vi för både dig som rekryterar och dig som letar jobb att hitta exakt det du söker.

Som många säkert har märkt har vår webbplats poolia.se genomgått en stor förändring under hösten – både utseende- och funktionsmässigt. Vi har följt utvecklingen av arbetsmarknaden under nästan 30 år, sett hur nya tjänster vuxit fram och engagerat oss i ansökningsprocesser – från den tiden då CV och personligt brev skickades med post till våra kontor fram tills nu.

Enklare och snabbare ansökningsprocess

Inom rekryterings- och bemanningsbranschen är det inte ovanligt med ett bortfall på 50 % av alla påbörjade jobbansökningar. När man beslutat sig för att ansöka till en tjänst är inte själva processen det som lockar. Därför ska den gå snabbt och enkelt. Att söka jobb tycker vi man ska kunna göra var som helst, när som helst.

Nya poolia.se bygger på flera kvalitativa intervjuer och ingående studier av beteenden kring hur folk letar och söker jobb idag. Webbsidans nya profil är anpassad utifrån ansökningsprocessen och hur folk faktiskt söker jobb.

 

Poolia lediga jobb.png

Den nya webbsidan innebär bland annat:

  • enklare och snabbare ansökningsprocess – oavsett om du har mobil, dator eller surfplatta
  • att så kallade fler “passiva” kandidater fångas upp bättre
  • en ny grafisk profil riktad till en bredare målgrupp i samtliga kanaler
  • attraktivare platsannonser med större möjlighet att visa bilder och filmer
  • bättre spridning och räckvidd mot kandidater via SEO och organiskt sök

Poolia enkel jobbansökan.png 

 

Med nya poolia.se vill vi göra det snabbare, enklare och roligare att leta, söka och få nya jobb, och inspirera fler att ta nästa steg i sin karriär. Hoppas du tycker likadant!

 Mobilansökan.png


Morten Werner, VD Poolia
Katarina Fredén, marknadschef
Johan Hanberg, digital specialist
 
7 steg mot en framgångsrik rekrytering Ladda ner guiden här