LinkedIn 5 min om dagen

”Jag har inte tid att sitta på LinkedIn och jag vet inte riktigt vad jag ska göra där”. En vanlig känsla som många har när man pratar om LinkedIn. Men det behöver inte ta så lång tid om man faktiskt vet vad man ska göra. I det här inlägget berättar vi om hur du kommer igång och ett par saker du kan börja med direkt. Oavsett om du är på jakt efter ett nytt jobb, nya kandidater till ditt företag eller om du vill bygga ditt nätverk – det tar inte mer än 5 minuter!

  1.    Besök profiler

För att få nytta av LinkedIn som nätverk, måste du också bygga upp ditt nätverk. Använd gärna LinkedIns sökverktyg för att hitta intressanta personer, här finns massor av bra funktioner beroende på vad du letar efter. Du kan söka efter någon med en viss titel, yrkeskunskaper eller utbildning, osv. Besök personens profil innan du skickar en kontaktförfrågan – och glöm inte att alltid skriva en kort personlig hälsning istället för LinkedIns automatgenererade!

  1.    Vem har varit inne på din profil?

Via startsidan kan du se vilka personer som varit inne och tittat på din profil. Gå in på personernas profiler och se om det kan finnas intresse för vidare dialog och kontakt. Om så är fallet, skicka en kontaktförfrågan eller ett meddelande till personen.

  1.    Connecta

Sök efter personer som du har varit i kontakt med den senaste veckan. Du kanske har varit på ett möte, event, en intervju eller middag. Skicka en kontaktförfrågan! Om du vill veta hur du maxar ditt nätverkande på bästa sätt kan du läsa vår guide här.

  1.    Tacka

Tacka för accepterade kontaktförfrågningar och skriv gärna ett meddelande. Hör efter hur ni kan hjälpa varandra utifrån era yrken och nätverk. Tacka även för andras kontaktförfrågningar som du svarat ja på. Skapa dialog!

  1.    Copy with pride – dela och gilla 

För att få mer synlighet bör du vara aktiv på LinkedIn, men allt handlar inte om att du själv måste författa artiklar och content. Gilla och dela andras inlägg, information, intressanta artiklar och annonser. Försök dock att hitta en röd tråd i det du gillar och delar som stämmer in på det området du verkar inom. Tänk även på att det inte får bli för mycket – ingen gillar spam.

  1.    Har någon läst mina inlägg?

När du kikar närmare på inlägg du postat kan du här även se hur många personer som har fått se inlägget i sitt flöde. Du kan också se hur många som gillat ditt inlägg och om du fått några kommentarer. Har du fått kommentarer på dina inlägg bör du besvara dessa. 

Det här tar inte mycket mer än 5 min per dag. Om du är beredd att lägga ned den tiden kommer du inom kort bygga upp ett mer relevant och upparbetat nätverk på LinkedIn, där du kan nå ut med ditt budskap, hitta nya kundkontakter, kandidater till ditt företag eller kanske ett nytt jobb.

 
Lycka till!

LinkedIn-guide för nybörjare Ladda ner guiden här!