Magnus Kroon blev årets digitala ledare 2019

jonkoping_digital_ledare_poolia

Som känt, delar Poolia varje år ut priset till årets digitala ledare under Jönköpingsgalan. I år var inget undantag och i februari gick detta ärofyllda pris till Magnus Kroon, VD på Elkedjan! Han arbetar aktivt med att digitalisera en konservativ bransch. Genom en tydlig vilja att utveckla och digitalisera sin organisation har Magnus och Elkedjan nu skapat en tydlig plattform i form av ett intranät i app-form. Detta gör att information når ut till alla 200 medlemsföretag med drygt 2000 anställda på ett effektivt och engagerande sätt.

Vi pratade lite med Magnus för att ta reda på mer om varför det var just han som kammade hem priset.

Hej Magnus! Varför tror du att du blev nominerad?

Först och främst, så ser jag det som att det är hela företaget Elkedjan som blivit nominerat, inte bara jag. Dock tror jag att det har betydelse att jag har varit med ganska länge. Sett och följt hela resan från hur man förr tog emot postorder via fax och telefon, till att vi idag effektiviserar flöden på ett smartare sätt med hjälp av digitala verktyg.

Vi arbetar på en decentraliserad kedja på 190 ställen i Sverige. Det gör att vi vill knyta samma kedjan på nya sätt, eftersom vi inte kan träffa varandra. Detta gör vi nu digitalt via till exempel appar och intranät.

Hur tänker du om den digitala framtiden?

Det här är bara början det vi har sett, det kommer att utvecklas mycket framöver. Det gäller att man hänger med! Vi kommer att ställa mer och mer krav, inom alla typer av branscher. Om vi tar till exempel elektriker, där kommer alla vilja boka elektriker via en digital plattform vilket vi ser att man gör redan idag. Det kommer absolut att komma nya saker som vi inte ens vet om i dagsläget. Det är minst sagt spännande!

Slutligen, hur kändes det att faktiskt vinna?!

Jätteroligt! Det var ett rejält party på plats, haha. Denna vinst är också ett tecken på att vi är på rätt väg och det stärker oss i vår position. Det sätter även riktlinjer för hur vi kommer att fortsätta arbeta framåt, så det är stort!

 

Så blir du en drömchef!  Den viktigaste pusselbiten för en fungerande verksamhet Ladda ner guiden här