De vanligaste misstagen när du rekryterar en QA

rekrytera en QA

Sätter för låga löner

Under de senaste åren har lönerna för QA-roller trissats upp rejält. Kandidaterna har blivit mer eftertraktade – framför allt apotekare. Även juniora personer kan idag kräva högre löner. Men företag har inte riktigt hängt med i utvecklingen och erbjuder därför ofta alldeles för låga löner. 

Kräver för mycket rutinuppgifter i seniora roller

Många företag erbjuder för juniora arbetsuppgifter för en senior roll. Ett exempel på en sådan uppgift är frisläppning. Det resulterar i att seniora QA-personer inte vill ta jobbet, trots att det är en roll som egentligen skulle passa dem bra. 

Erbjuder inga utvecklingsmöjligheter

Utvecklingsmöjligheter är otroligt viktigt för att en person ska kunna växa och vilja stanna kvar på ditt företag. Se till att ha en utvecklingsplan för QA-roller redan innan ni letar efter en person, då är även chansen större att personen kommer att bli intresserad av rollen. 

Vågar inte tänka annorlunda angående roller

De flesta som ska rekrytera en QA är väldigt noga med att ta in någon som har exakt den profil som eftersökes. Våga testa att ta in en annan QA-profil, exempelvis en person som arbetar med tablett. Innan ni rekryterar, ställ er frågan: Kan QA:n lära sig den läkemedelstillverkning som ni arbetar med?

Erbjuder inte flexibla arbetsförhållanden

Visst funkar flexibla arbetsförhållanden kanske inte för alla roller, men fundera på om det finns möjlighet att erbjuda flexibla arbetsförhållanden. Kan man erbjuda flexibla arbetstider eller att kunna arbeta på distans en dag i veckan? Om inte riskerar ni att gå miste om bra kandidater som behöver dessa delar för att få ihop livspusslet. Ni som företag blir också en mer attraktiv arbetsplats om ni kan erbjuda detta. Det är ett misstag att inte anpassa sig till moderna tider.

Vill du fördjupa dig i hur du rekryterar inom Life Science? 

Så hittar du kompetens inom medicinteknik, bioteknik och läkemedelsindustrin    Ladda ner guiden härEller kan du höra av dig direkt till oss på Poolia Life Science.

Är du på jakt efter en QA? Det här är de vanligaste misstagen företag gör när de ska rekrytera en QA.