Oriflame hittade erfaren forskningsassistent via Poolia

oriflame-forskningsassistent-891224-edited.jpg

På Oriflames Skin Research Institute uppstod ett plötsligt behov av att rekrytera en forskningsassistent – en roll som krävde bred erfarenhet och självständighet. Tillsammans med Poolia hittade de Anja som började med kort varsel. “Det gick väldigt smidigt alltihop”, säger Susanne Fabre, chef för Oriflames Skin Research Institute.

 

Oriflame är ett svenskt företag som tillverkar och säljer bland annat smink, parfym samt produkter inom hår- och hudvård. På Oriflames Skin Research Institute arbetar kemister och biologer med utveckling av aktiva ingredienser som utvinns från växter och andra naturliga källor till hudvårdsprodukter för anti-aging.
 

Kort varsel för temporär deltidstjänst

När en av teamets medarbetare blev utlånad till en annan position inom företaget behövde Susanne Fabre snabbt hitta en ersättare till rollen. Tjänsten var temporär och behövde tillsättas med kort varsel. Genom sin HR-business partner som tidigare samarbetat med Poolia fick de snabbt kontakt med avdelningen för Life Science.

”Vi övervägde att rekrytera själva, men eftersom situationen med en temporär deltidstjänst på 50% var lite speciell så tänkte vi att det var bättre att ta hjälp av en rekryteringsfirma som Poolia. De har fler kandidater tillgängliga med kort varsel”, säger Susanne Fabre.

Utifrån sitt behov satte de ihop en kandidatprofil som rekryteringsansvarige Joakim på Poolia Life Science fick ta del av. Snart återkopplade de med ett par kandidater som hade olika erfarenhet men som alla kunde passa för rollen.

Därför ska du arbeta som konsult Ladda ner guiden!Självständig konsult med bred erfarenhet blev rätt för Oriflame

Från de inledande diskussionerna och uppstarten av rekryteringen gick den kommande processen relativt snabbt. Samarbetet med Poolia påbörjades i mars 2017, och i mitten av maj kunde konsulten Anja börja som forskningsassistent på Oriflames Skin Research Institute.

Det som avgjorde valet av kandidat var Anjas breda och gedigna erfarenhet bl.a. från läkemedelsindustrin och att hon redan hade förståelse för sättet att arbeta. Uppdragets omfattning skulle bara sträcka sig mellan 6–9 månader, och rollen innefattade dessutom ett redan i förväg definierat arbete där leveranser till ett antal projekt fanns tydligt planerade. De varierande arbetsuppgifterna krävde någon som kunde jobba självständigt och komma in i arbetet snabbt – och Anja visade sig vara rätt person för uppdraget. 

”Jag trivs utmärkt i mitt uppdrag på Oriflame Skin Research Institute. Jag känner mig delaktig i teamarbetet och får dessutom möjlighet till utveckling i en senior forskningsmiljö”, säger Anja.

”Poolia var väldigt tillmötesgående, snabba och framför allt tydliga genom hela processen. De har verkligen lyssnat på våra önskemål och bemött dem bra. Det gick fort att ordna kontrakt såväl som att förhandla lön, och det har hela tiden funnits en snabb återkoppling. De är väldigt serviceminded!” avslutar Susanne Fabre.

Behöver du också hjälp med bemanning inom Life Science? Vi har 8 kontor runtom i landet som kan hjälpa dig att hitta specialisten du söker. Hör av dig till oss idag!