Peter Hellgren utsedd till årets digitala ledare

Under en digital förändringsresa utmärker sig ett gott ledarskap extra tydligt. Poolia vill uppmärksamma de ledare som är sanna förebilder och delar årligen ut det ärofyllda priset till årets digitala ledare under Jönköpingsgalan. Nu har årets digitala ledare 2020 utsetts och utmärkelsen gick till ingen mindre än Peter Hellgren, vd på konsultbolaget Consid.

För drygt tjugo år sedan grundades Consid i en tvårumslägenhet i Vetlanda. Idag är bolaget ett av landets snabbast växande inom IT och kommunikation med över 1 100 anställda och kontor på tjugofyra orter. Visionen har sedan dag ett varit att låta kunderna bli bäst i sin bransch genom att ta vara på den digitala världens möjligheter. Peters nyfikenhet och engagemang är slående. Han har inte bara bidragit till ett digitaliserat Jönköping utan också ett mer digitaliserat Sverige genom en rad olika utbildningsinitiativ, som Digitala influencer-podden och boken Perspektiv på Digitalisering. Självklart tog Poolia tillfället i akt att ställa några frågor om det imponerande ledarskapet.

Stort grattis till en välförtjänt vinst, Peter! Vi inleder med den klassiska frågan; hur känns det?

– Det känns jätteroligt och hedrande, ur flera aspekter. Givet dessa tider är det extra kul. Digitaliseringen är på tapeten mer än någonsin och det har varit en betydligt större utmaning att leda på distans helt och hållet. 

Hur anpassade du ditt ledarskap vid pandemins intåg?

– Vi insåg att transparent kommunikation är jätteviktigt så jag ställde direkt om till dagliga interna mailutskick och veckovisa informationsmöten över Teams. Dessutom utvärderade vi hur Consid påverkades av pandemin och tog vara på de möjligheter som den digitala transformationen förde med sig. Det öppnade upp nya dörrar för oss och vår verksamhet tog ordentlig fart i höstas. De senaste tolv månaderna har varit omvälvande, särskilt utmanande har det varit att bygga kultur. Det vi tar med oss ur pandemin är framförallt hur duktiga vi blivit på att kommunicera och att vi upptäckt många nya sätt att skapa engagemang genom. 

Vilka har varit framgångsfaktorerna i ditt ledarskap genom åren tror du?

– Att jag varit väldigt inlyssnande och skapat ett klimat där alla haft möjlighet att ta egna initiativ och prova sig fram. Personalen utgör hela vår balansräkning. Mår de bra, trivs och får utvecklas så har vi de bästa förutsättningarna. 

Har du någon lärdom från Consids resa att dela med dig av?

– Stryp aldrig kreativiteten och viljan hos medarbetaren. Det finaste som finns är när medarbetare engagerar sig i att utveckla företaget. Välkomna tankar och idéer.

Hur tänker du kring den digitala framtiden?

–  Innovationstakten kommer snabbas på allt mer, se bara hur fort vaccin tagits fram nu jämfört med tidigare. När det gäller arbetsplatser kommer värdet av att träffas inte att bli mindre men det kommer se ut på ett annat sätt. Fler personer kommer att jobba på distans för att få sin vardag att gå ihop lättare. Att arbeta digitalt gör den geografiska aspekten mindre väsentlig. Det viktiga blir att se till vad som får individerna att må bra.

 

Vad är mest kostnadseffektivt: rekrytera själv, hyra in personal eller ta in  hjälp? Ladda ner vår guide!