Poolia Interim Management känns proffsigt, rakt och tydligt i alla led

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Poolia Interim Management känns proffsigt, rakt och tydligt i alla led</span>

När ett team skulle delas upp i två valde Volkswagen Finans att ta in en interimschef för att testa uppdelningen under en period. Med hjälp av Poolia Interim Management hittade de snabbt en bra lösning.

– En interimschef är väldigt ”här och nu”, vilket gör det effektivt. De sätter sig in i uppdraget och levererar snabbt, säger Peter Petersson som är affärsområdeschef på Volkswagen finans.

Peter Petersson är ansvarig för affärsområdet inriktat på Volkswagen Finans större företagskunder. Han beskriver själv området som ett litet bolag inom bolaget, med funktioner inom försäljning, kommunikation, produkt och även operativa delar. När de för ett tag sedan valde att dela upp ett större team i två delar blev det som tidigare var en ledarroll två. För att testa om uppdelningen skulle fungera för organisationen bestämde de sig för att ta in en interimschef via Poolia Interim Management.

– När vi blev konkreta med våra behov fick vi snabbt en matchning som var över förväntan. Susanne Dannemann visade sig vara en väldigt bra chef och det fungerade otroligt bra att få in henne i verksamheten. Hon blev snabbt en del av vårt företag, säger Peter.

Susanne själv håller med om att det blev en lyckad matchning.

– Att komma in som interimskonsult på Volkswagen Finans har varit mycket enkelt och positivt från dag ett. Bolaget känns som en mogen organisation att integrera konsulter i verksamheten och det ges mycket förtroende till den som vill ta sig an stora och små utmaningar. Jag ser mig själv som en viktig spelare i bolaget, inte ”bara” en konsult som tillfälligt ska fylla en lucka, och jag har även fått möjlighet att utvecklas och avancera under min tid här, säger Susanne Dannemann.

Fokus på rätt saker 

Fördelen Volkswagen Finans snabbt såg med att ta in en interimschef var den snabba och proffsiga implementationen. Enligt Peter skiljer sig en interimschef åt genom att själv ha valt att vara konsult och har en vana vid en snabb onboarding. 

– En interimschef är väldigt ”här och nu”, vilket gör det effektivt. De sätter sig in i uppdraget och levererar snabbt. De har inte heller samma tryck från omgivningen som en nyanställd chef kan ha och fokus ligger på rätt saker, säger Peter. 

Något annat Peter lyfter som positivt med en interimschef är fokuset på ledarskap framför operativa detaljer. Med Susanne hittade de snabbt en tydlig gränsdragning i hur djupt in i detaljerna man skulle gå under det tidsbegränsade uppdraget. 

– Samtidigt visade hon sig matcha oss väldigt bra när det kommer till värderingar också och kunde snabbt hitta rätt nivå, säger Peter. 

Matchningen var i själva verket så bra att Susanne efter tiden i Peters team gått vidare inom Volkswagen Finans för en högre interimsposition inom bolaget. 

Rekommenderar interimschef som lösning

Att anlita en interimschef via Poolia Interim Management är något Peter vill rekommendera alla bolag som har behov av att testa på en organisationsförändring.

– Då får ni också in någon med lite mer utifrån och in-perspektiv som är lite objektiv vilket kan vara en fördel under en period. Poolia Interim Management känns otroligt proffsigt, rakt och tydligt i alla led, avslutar Peter Petersson. 

Klicka här för att komma i kontakt med Poolia Interim Management