Rekrytering är en investering

shutterstock_296576606.jpg

Ingen tid = ta hjälp

Om du inte själv har tid att genomföra en rekrytering, är det viktigt att du tar hjälp. I god tid! Framför allt för att det kandidatens marknad och många av de ”bra” kandidaterna har oftast flera olika alternativ att ta ställning till. Därför ska du som beställare vara på tårna när du ser en bra kandidat. Och har du redan kontakt med ett rekryteringsföretag kan det vara bra att hålla fast vid dem. Har du inte det, är det viktigt att du inte tar det billigaste alternativet för att ”komma undan billigt”. Väljer du ett billigt alternativ kommer resultatet bli därefter.

Relation före pris

Det är viktigt att du tänker på relationen istället för pris när du väljer ett rekryteringsföretag. Det viktigaste är att ni tillsammans vill bygga på en långsiktig relation. Det är först när rekryteringsföretaget lärt känna ert företag som det lönar sig för båda parter. Det blir en win win situation helt enkelt.

 

Därför lönar det sig att anlita ett bemanningsföretag  Den effektivaste hjälpen vid rekryteringar Ladda ner guiden här

Vi pratar ofta om att en rekrytering tar mycket av din tid och dina pengar. Visst så är det, men anledningen till det är att en rekrytering inte är en kostnad, utan en investering. En investering med syfte att göra ditt företag bättre och i slutändan lönsammare. En investering som lönar sig ju bättre din relation med ditt rekryteringsföretag blir. 

Just därför är det viktigt med ett ROI-tänk i dina rekryteringar. Vad får jag tillbaka? Hur blir relationen med mitt rekryteringsföretag ännu bättre? Kan jag hjälpa till på något vis? Bjud in till ett möte, ta en lunch, komma på ett studiebesök och se hur rekryteringsföretaget arbetar!