Rekryteringstips: att hålla en digital intervju

Vi kommer säkerligen se mer av digitala intervjuer, även efter pandemin. Som rekryterare kan det kännas utmanande att skapa personlig kontakt bakom en skärm men genom goda förberedelser finns mycket att vinna. Här nedan delar vi med oss av våra bästa tips.

Inför intervjun

1. Kontrollera att du syns och hörs väl.

Under intervjun vill du lämna ett proffsigt intryck hos kandidaten och slippa teknikstrul. Se till att boka ett rum där du kan sitta ifred utan störningsmoment. Tänk på att det ska vara bra nätverk och tillräckligt med ljuskällor. Placera dig framför en neutral vägg eller ställ in en virtuell bakgrund, förslagsvis en enfärgad med företagets logga i hörnet. Leta också fram ett par hörlurar, det ger oftast bäst ljudkvalitet.

2. Preppa kandidaten.

Skapa rätt förutsättningar för att kandidaten ska komma till sin rätt. Det är en god idé att skicka ett meddelande i förväg där du berättar om tekniken ni kommer att använda och delar värdefulla tips som att tala tydligt och titta in i kameran.

Under intervjun

1. Bryt isen med småprat.

Låt småpratet finnas kvar även om ni inte har en kaffeautomat att gå till. Inled med en fråga som inte är kopplad till intervjun för att få kandidaten att slappna av.

2. Titta in i kameran!

Du kommer att ha många punkter att fästa blicken vid; kandidaten, ansökningsdokument och dina anteckningar. Men viktigast av allt? Din kamera! Genom att titta rakt in i kameran kommer du skapa en personlig kontakt med kandidaten. Le och använd din naturliga mimik för att upplevas som närvarande.

Vad är mest kostnadseffektivt: rekrytera själv, hyra in personal eller ta in  hjälp? Ladda ner vår guide!