Svårt att nätverka? Här är 3 tillfällen då du bör ta chansen

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Svårt att nätverka? Här är 3 tillfällen då du bör ta chansen</span>

Med personalen i butiken

Ha för vana att hälsa och kommunicera med personalen i butiken eller på restaurangen där du lunchar. Många gånger är detta drivna individer som kanske drömmer om att starta eget, eller som jobbar extra vid sidan om studierna som leder dem till ett kanon-jobb. Så var uppmärksam; det är inte helt omöjligt att personen snart tar ett kliv i karriären som är riktigt intressant för dig!

Med grannarna på årsmötet
Grannar kan mer än att låna ut verktyg, föra oljud och heja i trappen. Ta chansen att nätverka nästa gång ni stöter på varandra i huset, eller på det där årsmötet som ändå inte är så intressant. Troligtvis har dina grannar en hel del intressant att dela med sig av – såväl kunskapsmässigt, som affärsmässigt.

Läs fler tips för karriären här!

Med personen på löpbandet

Många spenderar ett par timmar i veckan på gymmet, men de allra flesta går dit, gör sina övningar och går hem. Ibland utan att ha sagt ett enda ord till någon utom personen i receptionen. Här missar du en chans! Såklart menar vi inte att du ska störa de som tränar bredvid dig, men däremot så skadar det inte att säga hej till dem du ofta stöter på och att kanske till och med kommentera en övning eller ett resultat som imponerar på dig. 

Det här med att nätverka är en konst i sig och är något som ständigt går att bli bättre på. Läs vår kostnadsfria guide för fler tips kring hur du bygger ett starkt nätverk.

6 steg till ett lyckat nätverkande  Lär dig bygga och vårda dina relationer Ladda ner guiden!

Du har förmodligen testat att nätverka på mässor, konferenser och i jobbsammanhang. Kanske har det gett resultat, men kanske känner du dig också lite trött på att träffa samma människor, med samma bakgrund. Lugn! Här listar vi tre tillfällen då du borde ta chansen att nätverka – om du vågar, vill säga!