Unik möjlighet till internationell karriär hos Silex i Kina

Sliex-Kille

“För den som gillar att jobba med den absolut senaste och coolaste tekniken som finns idag så är det här en helt otrolig chans!" säger Edvard Kälvesten, VD på Silex.

Nu rekryterar Poolia 10 nyexaminerade civilingenjörer till Silex Microsystems – ett av Sveriges mest högteknologiska och världsledande företag inom MEMS-teknik. I och med uppstarten av deras nya fabrik i Kina finns här en oslagbar chans att göra internationell karriär och jobba med en av världens modernaste teknologier. 


Silex Microsystems
är ett av världens absolut främsta fristående tillverkare av MEMS-teknik – system i mikroskala i form av chip. De jobbar med de största kunderna globalt, och befinner sig just nu i en högexpansiv fas där nästa steg är att starta upp en helt ny fabrik i Kina. I anslutning till denna enorma satsning får nu 10 svenska ingenjörer den fantastiska möjligheten att vara en del av etableringen.  

“Hade detta dykt upp för 25 år sen när jag själv sökte jobb för första gången så hade jag garanterat hoppat på det”, säger Silex VD Edvard Kälvesten.

 

En svensk miljardinvestering i Kina

Silex fabrik i Sverige jobbar med utveckling där fokus ligger på att tillverka låg- och mellanvolymer. Nu investeras 2,4 miljarder kronor i den nya högvolymsfabriken i Kina, som kommer att bli 3–4 gånger så stor som den svenska. Bygget av fabriken startade för ett år sedan, och inom ett par år efter uppstarten beräknar arbetsplatsen omfatta 200–300 personer.

“Vi satsar på att anställa en stor andel nyexaminerade civilingenjörer och sätta ihop ett riktigt bra team för detta uppdrag. Alla kommer till att börja med tränas och utbildas i Sverige under ett år. Därefter kommer arbetet vara förlagt till Peking i två år, där vi tillsammans med kinesiska ingenjörer startar upp den nya tillverkningsprocessen”, säger Edvard Kälvesten.

 

Startskottet på en internationell karriär

Efter uppdragets slut har ingenjörerna flera alternativ – att stanna kvar på fabriken i Kina, återvända till Silex i Sverige eller på sikt arbeta som ingenjörssupport på kontoret i USA. Oavsett vad kommer uppdraget att utgöra startskottet på en internationell karriär där man får arbeta med produkter i yttersta high-tech klass.

“Det här är ett häftigt äventyr – och samtidigt ett riktigt bra steg för den som är sugen på att göra ett internationellt avtryck. Karriärmässigt finns helt enkelt ingen bättre möjlighet!” avslutar Edward.


Tillsammans med Poolia rekryterar nu Silex 10 nyexaminerade civilingenjörer. Har du en examen inom exempelvis teknisk fysik, materialteknik eller elektroteknik och är sugen på att jobba med världsledande högteknologisk utveckling så är det här uppdraget för dig. Ansök nu!

 

6 steg till ett lyckat nätverkande  Lär dig bygga och vårda dina relationer Ladda ner guiden!