Vanligaste missen du som IT-chef gör vid en rekrytering

rekrytera_IT.jpeg
Orimliga platsannonser är standard


I dag är det nästan standard för de flesta platsannonser att vara orimliga. Du ska vara civilingenjör med flera års erfarenhet, gärna från finansbranschen men även ha arbetat på vissa specifika företag samt att du har kunskap om flera olika program, och vara duktig på kommunikation. Utöver det måste du vara social, driven, resultatinriktad, strukturerad och problemlösare med dokumenterade resultat.

En orimlig platsannons riskerar att inte bara att skrämma bort duktiga kandidater, utan riskerar även att göra så antalet relevanta ansökningar minskar drastiskt.

Skräddarsy rollen efter toppkandidaten

Eftersom vi arbetar mot vår vision – du är inte ditt CV – där vi fokuserar på vad du faktiskt kan åstadkomma, utmanar vi våra kunder hela tiden. Vi utmanar dem att våga vara öppna, flexibla och bredda sina platsannonser för att få in duktiga kandidater, trots att de inte alltid har exakt vad som krävs. Vi vill få dem att skräddarsy rollen efter duktiga kandidater – inte tvärtom!

Läs mer om Poolias rekryteringserbjudande till våra kunder.


Vi måste helt enkelt våga lita på att fler personer kan åstadkomma bra saker trots att det inte står i deras CV.

7 steg mot en framgångsrik rekrytering Ladda ner guiden här

 

Har du också en tendens att trycka in så mycket som möjligt i dina platsannonser när du ska rekrytera till IT-avdelningen? Sluta med det. Det är nämligen det största misstaget du kan göra när du letar ny personal. Förutom att långa platsannonser är tunga och jobbiga att läsa, beskriver de oftast en fantasiperson. Nu är det dags att tänka om!