Case: ”Zlatan fast utan attityd”

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Case: ”Zlatan fast utan attityd”</span>
En ny stjärna är född

Robins resa började när han helt förutsättningslöst fick komma på en generell intervju med en av våra rekryteringskonsulter. Robin hade precis avslutat teknikprogrammet på gymnasiet och var redo för arbetslivet. Som 20-åring med endast lite erfarenhet från IT-branschen såg vi hans potential och presenterade honom för ABB i Västerås.

Läs mer om hur

De nappade och Robin fick möjligheten att börja jobba som IT-koordinator mellan användare och IT-leverantör. Robin visade framfötterna från dag ett och det tog inte lång tid innan andra delar av företaget fick nys om hans potential. I dag arbetar han främst med problemlösning för användare där Helpdesken inte kan hjälpa till. Det kan till exempel vara att hitta nya processer som saknas eller rekonstruera processer som inte fungerar. Eskalering av det som inte fungerar på en landsnivå helt enkelt. 

- Den utbildning jag håller i mot användare är för det nya systemet ABB precis infört, där jag haft en central roll för Sverige både före- och efter införandet av systemet. Jag får frågor om hur saker ska beställas, hur processer ska fungera i landet för konton och programvaror, och mycket annat vardagligt som behövs på ett stort företag, säger Robin. 

Han är även ansvarig för förändringsarbetet på infrastrukturen och en del av ABB:s Change Advisory Board.

- Jag är den som är sammanhållande i Change Advisory Board dels för Infrastruktur och dels den gemensamma CABen mellan alla tjänster (infrastruktur, applikation, integration, ERP). Jag utvecklas varje dag, säger Robin.

Därför ska du arbeta som konsult Ladda ner guiden!Globala projekt utan universitetsutbildning

Från att ha varit en timid person som inte tar plats, sitter han nu på tre olika enheter och i flera globala projekt. Trots att han saknade universitetsutbildning.

- Så länge jag är nyfiken, kommer jag fortsätta att lära mig nya saker, menar Robin.  

Alla han arbetar med uppskattar hans förslag och vilja att arbeta. Han är plikttrogen och säger i princip inte nej till något. Förutom att han arbetar hårt och är en viktig del av företaget, är han ändå alltid med på Poolias konsultkvällar.

Vi träffar potentiella konsulter hela tiden

För att vi alltid ska ligga steget före lägger vi ut generella platsannonser för att få möjligheten att träffa olika människor med olika potential. När ett företag sedan är i behov av en speciell person så kan vi titta i våra nätverk. Kanske har vi någon som skulle kunna passa perfekt. Och det var precis så resan började för Robin.

Vill du också ta chansen att jobba som konsult hos oss? Se alla våra lediga tjänster här!

Du är vad du kan åstadkomma

För oss på Poolia är det fantastisk att se dessa framgångssagor. Det är ett kvitto på att vi har gjort vårt jobb. Robins resa visar också på att vi lever efter vår vision: Du är inte ditt CV. På pappret kanske han inte var ”rätt” eller det självklara valet för ABB, men vi såg hans potential.

- Så länge man får chansen har man möjligheten att visa vad man kan, säger Robin.

Så, våga lita på vad personer kan åstadkomma och stirra dig inte blind på vad som står i deras CV.

Ja, det var smeknamnet vår IT-konsult Robin fick när han kom till ABB i Västerås. En resa där han under kort tid gick från att vara IT-koordinator till att bland annat bli ansvarig för förändringsarbetet på infrastrukturen för hela ABB Sverige. Nu arbetar han även i flera globala projekt. Det här är Robins resa.