Så väljer du rätt bemanningsföretag

christina-wocintechchat-com-1Ym8pU4gewk-unsplash

Lugn, vi vet hur du ska gå tillväga för att veta om bemanningsföretaget X är rätt för dig!

Referensuppdrag

Agera precis på samma sätt som när du ska köpa vilken produkt som helst. Läs vad andra tycker om produkten. Samma sak kan du göra med bemanningsföretag. Ta reda på vilka företag som arbetar med bemanningsföretagen och kontakta dem för att veta vad dem tycker.

Faktum är att du själv kan begära referens-case från bemanningsföretagen, så slipper du själv göra research. Självklart kommer de då lyfta fram de bästa casen för att få dig på kroken, vårt tips är att dra i dina egna kontakter.

Därför lönar det sig att anlita ett bemanningsföretag  Den effektivaste hjälpen vid rekryteringar Ladda ner guiden här

Regler

Innan ni går in i ett samarbete måste ni se till att bemanningsföretaget är ett auktoriserat bemanningsföretag ­­– auktoriserat av Almega och som tillhandahåller kollektivavtal för sina anställda.

”Som om du själv söker jobb”

Se valet av bemanningsföretag som om du själv söker jobb. Sök efter en samarbetspartner som både står för och gör bra saker. Vilka företag har de jobbat med? Kanske de allra största? Utifrån det kan du välja vad som passar just dig. Jag ska dock inte sticka under stolen med att bemanningsföretag som syns bland de största bolagen har ett bättre rykte, men det behöver inte betyda att de passar dig bäst.

Inriktning

De största bemanningsföretagen arbetar med alla olika typer av tjänster men vissa är inriktade på olika områden. Se till att bemanningsföretaget som ni väljer är inriktade på de tjänster ni efterlyser.

Processer

En annan viktig del är att veta hur bemanningsföretagets processer ser ut. Det kan vara allt från hur de fakturerar till hur flexibla de är i sitt rekryteringsarbete. Utifrån det kan du avgöra om de passar er.

Bjud in bemanningsföretaget

Låt dem komma ut på ditt företag och få möjligheten att känna av er stämning. Då kan ni båda få en chans att se om ni passar bra tillsammans.

 

Du har precis insett att du behöver mer personal till ditt företag. På många olika håll. Men ni, som så många andra, har varken tiden eller resurserna att göra en egen rekrytering. Därför funderar du på att anlita ett bemanningsföretag. Men det finns ju så många, och hur vet du då att bemanningsföretaget passar din verksamhet?