5 tips på hur du rekryterar en Frontend-utvecklare

Rekrytera-frontend-utvecklare

1. Du måste skilja på seniora och juniora Frontend-utvecklare

När det är dags att hitta en Frontend-utvecklare måste du först bestämma dig för om du behöver en junior eller senior utvecklare. En junior utvecklare har en uppdaterad utbildning och kan det senaste inom frontend, som du kan lära upp och forma. Då får du en hungrig och nyfiken person, men som inte har den erfarenheten och kunskapen som en senior utvecklare har. Fördelen är att en junior Frontend-utvecklare är lättare att hitta än en senior. 

En senior Frontend-utvecklare måste du själv headhunta eller searcha från ett liknande eller konkurrerande företag. Det är ett gediget arbete som är svårt att göra på egen hand.  

2. LinkedIn är din bästa vän

IT-specialister som Frontend-utvecklare finns på LinkedIn. Och för att hitta Frontend-utvecklare på LinkedIn, juniora som seniora, så måste du kunna LinkedIns rekryteringsverktyg Recruiter utan och innan. Med hjälp av Recruiter kan du söka kandidater genom olika parametrar som utbildning, kunskap och andra specifika sökord. 

3. Kolla på liknande företag

Frontend-utvecklare söker oftast inte jobb själva, utan är ganska vana vid att få erbjudande från olika företag. För att hitta en Frontend-utvecklare är det bra att titta på andra liknande företag eller företag som inte erbjuder det ni erbjuder. Då har du möjlighet att locka till dig personerna. 

4. Var snabb i rekryteringsprocessen

När det kommer till att rekrytera Frontend-utvecklare behöver du som rekryterar vara väldigt snabb när det kommer till själva rekryteringsprocessen. Om du har fått kontakt med en intresserad kandidat så behöver du ha en snabb rekryteringsprocess för att inte någon annan i branschen ska norpa åt sig kandidaten. Det ställer höga krav hos dig som företag, så förbered alla personer som ska vara en del av rekryteringsprocessen, och lägg allt annat åt sidan. 

Vill du få hjälp med tester, second opinion eller med kravprofil?

5. Var flexibel

Behöver personen vara fast anställd, eller kan hen ha ett eget bolag och vara underkonsult? Eller kan hen jobba på distans? Se över vilka anställningsformer ni kan erbjuda för att kunna få in rätt person. En annan sak är att faktiskt kolla igenom kravprofilen. Behöver man som Frontend-utvecklare ha en utbildning, eller är det inte bättre om hen är självlärd? Och hur viktigt är egentligen språket? Behöver man kunna prata svenska i rollen? Om du är mer flexibel ökar du även möjligheten att få in rätt person. 

Guiden för dig som ska rekrytera inom IT    Ladda ner guiden här

Vill du veta mer om hur du rekryterar inom IT? Hör av dig till oss på Poolia IT

Frontend-utvecklare är en av de svåraste rollerna att rekrytera idag. Frontend-utvecklare utvecklar det användaren ser i sin webbläsare, gränssnittet för webbplatsen som användaren interagerar med. Det kan exempelvis vara texter, bilder, länkar, formulär och knappar. I det här blogginlägget delar vi med oss av våra bästa tips kring hur du rekryterar en Frontend-utvecklare.