Därför vill marknadens främsta IT-specialister INTE jobba hos dig

IT-inlagg.jpeg

1. Du arbetar inte med den senaste tekniken

IT-specialisterna lever och andas IT, de förutsätter att du som chef  vill arbeta med den senaste tekniken, vågar lyssna på framtiden och ser till att din avdelning ligger i framkant. Det motiverar dina anställda till att vilja utvecklas och på så sätt föra företaget framåt och göra ditt företag konkurrenskraftigt.

2. Du erbjuder inte fria arbetstider

Att vara tvungen att vara inne på kontoret mellan 8-17 har blivit omodernt. Inte bara för att IT-specialisterna har ett arbete som oftast kan göras på vilken plats som helst, utan för att de kan välja när de är som mest produktiva. Behöver man sova lite längre en dag så gör man det, och vill man arbeta hela natten, så gör man det. Fria arbetstider går även hand i hand med förtroende och eget ansvar, vilket gör att dina IT-specialister känner att du som chef litar på dem.

3. Du erbjuder inte en kreativ arbetsplats

Eftersom konkurrensen har blivit så stor bland de stora tech-företagen, är det vanligt att de erbjuder sina medarbetare frukost, lunch och gym på arbetsplatsen. Men lugn, det här gäller långt ifrån alla företag eller avdelningar, men det innebär inte att ni kan vara fyrkantiga för det. En kreativ arbetsmiljö underlättar IT-specialisternas arbete, och frukost varje dag kan faktiskt göra skillnad. Det är till exempel viktigt att erbjuda platser där IT-specialisterna kan fokusera. Undersökningar visar nämligen att om en utvecklare blir störd så tar det upp till ca 30 minuter för personen att komma tillbaka till fokus. 

Lästips!
Vad är en attraktiv arbetsplats?

4. Du är ingen bra ledare

Nej, är du en chef som tar över dina medarbetares arbetsuppgifter, övervakar och inte litar på dina anställda, kommer de inte vilja arbeta hos dig. De vill ha en ledare som lyssnar, ser och utvecklar en. En ledare som skapar förutsättningarna för att medarbetarna ska lyckas och som vågar ha och kan hantera medarbetare som är mer kompetenta än dem själva. Din absolut viktigaste uppgift är att se till så att dina anställda blir så bra som de kan bli. Se kunskap som en möjlighet att utveckla företaget. 

Så blir du en drömchef!  Den viktigaste pusselbiten för en fungerande verksamhet Ladda ner guiden här

5. Du involverar inte dina kollegor

I dag blir det allt viktigare för företag att vara transparenta, både internt och externt. För att IT-specialisterna ska känna sig involverade så vill de veta hur det går för företaget och vad som händer. Det är viktigt att medarbetarna får vara involverade i utvecklingen, både i den nya tekniken men också i exempelvis rekryteringar. För att utvecklingen ska gå framåt är det viktigt att man får in rätt kollegor som bidrar till teamet, avdelningen och företaget.

Här är fler bra blogginlägg som du borde läsa:

Du kommer långt med att visa uppskattning

Så behåller du dina talanger!

Skriver du alldeles för långa platsannonser? Läs det här!

IT-specialister som ingenjörer, tekniker, utvecklare och IT-konsulter är den mest eftertraktade arbetskraften just nu. För att locka till sig dem krävs det en hel del, framför allt om du konkurrerar med de större IT-företagen. Här är 5 anledningar till varför marknadens främsta IT-specialister INTE vill jobba hos dig.