Har du 100 timmar att lägga på en rekrytering?

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Har du 100 timmar att lägga på en rekrytering?</span>

En övertro på tid

Många tror sig ha tiden att läsa igenom alla CV:n och göra alla intervjuer. Det finns en övertro på tid som ofta betyder att tillräckligt många timmar inte avsätts för arbetet. Det innebär att rekryteringsprocessen inte får den tid den behöver, vilket kan resultera i en dålig rekrytering där kandidaten i värsta fall inte vill eller får vara kvar på arbetsplatsen. Och sen börjar processen om igen. Läs hur mycket du förlorar på en felrekrytering här.

”Alla kan rekrytering”

Det är inte bara tid som många har en övertro på, det är även deras egen förmåga att utföra en rekrytering på bästa möjliga sätt. Många tror därför att de har så pass mycket kunskap att de kan göra en behovsanalys, vet vad man ska titta på när man gör urval och hur en intervju går till väga för att få ut bästa möjliga information av kandidaten. För trots att du har lyckats rekrytera en kandidat en gång så betyder inte det att du är specialist på området.

Därför lönar det sig att anlita ett bemanningsföretag  Den effektivaste hjälpen vid rekryteringar Ladda ner guiden härOm jag inte har tid då?

När du har kommit underfund med att du faktiskt inte har tid med att genomföra en grundläggande rekrytering kan du kontakta ett bemanningsföretag. Du behöver kanske hjälp med hela processen eller kanske bara delar av den. De flesta brukar kunna erbjuda delmoment så som urval, test, bakgrundkontroll och intervjuer. Ett bemanningsföretag är dessutom oftast större och har desto fler kontakter än er, vilket också ni kan utnyttja.

Eller har du kanske redan hittat en kandidat som du tycker är bra men skulle bara vilja få någon annans åsikt om personen. Läs mer om second opinion här.


Så, har du inte 50 – 150 timmar att avsätta för en rekrytering så kan det vara en bra idé att se sig om efter ett bemanningsföretag. Har du svårt att välja?
Här kan du läsa hur du vet att bemanningsföretaget är rätt för dig!

Jag vet, vi tjatar gång på gång om hur mycket tid en rekrytering tar. Men det är något vi måste göra eftersom det är så många som tror att det är något som görs över en natt. Tyvärr funkar det inte så, i alla fall inte om du vill få ut bästa möjliga resultat. Självklart har det säkert hänt en och annan gång och blivit väldigt bra, men vill du vara säker på att en rekrytering är en framtida investering samtidigt som kandidaten ska lyckas och trivas så är det viktigt att veta vad som faktiskt krävs av dig som ska rekrytera.

En rekrytering tar mellan 50-150 timmar beroende på roll och situation. Kan du avsätta den tiden för en rekrytering?