Därför tjänar du på att hyra personal istället för att rekrytera

Oavsett om du anställer en person eller hyr in någon under en period så är det ett beslut som tar tid och som du bör tänka igenom. Det som är avgörande för vilket beslut som tas brukar vara vad som är bäst för plånboken, och vår teori är att du tjänar på att hyra in en person – till en början i alla fall. Här förklarar vi varför. 

Rekrytering kräver ett större engagemang 

En fullskalig rekryteringsprocess tar tid och kostar pengar, det går inte att komma runt. Det går inte att ta miste på vilken satsning det är att anställa en person. Förutom lön vävs övriga faktorer in som pension, semester- och sjukersättning samt arbetsgivaravgift. Om du inte rekryterar själv, utan använder dig av ett rekryteringsföretag blir det ytterligare en kostnad. 

Lästips: Här kan du läsa om vilka kostnader som ryms inom en rekrytering 2020.

Skulle en rekrytering sedan resultera i en felrekrytering, eftersom personen inte fungerade som förväntat i rollen, blir det en kostsam historia på flera sätt. Det mest uppenbara är så klart att den tid du lagt på rekrytering, onboarding och så vidare går förlorad. Här kan du läsa om fler problem som kan uppkomma vid en felrekrytering. 

Om du däremot samarbetat med ett rekryteringsföretag står de för de allra flesta kostnader och erbjuder dig nya kandidater – utan extra kostnad.

Att hyra in personal är ett mindre åtagande

De flesta hyr in personal när det rör sig om kortare perioder. När du exempelvis behöver ta in extra förstärkning under sommarmånaderna tjänar du på att låta ett bemanningsföretag hantera den bemanningen istället för att anställa. 

Men att hyra personal kan vara minst lika fördelaktigt i andra sammanhang. Du får nämligen möjlighet att se om en viss person passar in i rollen – utan att behöva anställa. Däremot behöver du givetvis betala bemanningsföretaget som hjälper dig. Men det är i princip den enda kostnaden du har. Är den inhyrda personalen sjuk är det bemanningsföretaget som står för den utgiften, pension och liknande behöver du inte heller tänka på.

Att hyra personal kräver mindre av dig vilket gör att du kan fokusera på andra, mer värdeskapande uppgifter! 

Ta det säkra före det osäkra: hyr först – köp sen!  

Oavsett om du ska rekrytera eller bemanna kan du ta hjälp av ett rekryteringsföretag som Poolia. Då undviker du att lägga en massa pengar på rekrytering av en person som sedan inleder en provanställning och inte fungerar i rollen. Du kan istället hyra in någon för att först testa och se om samarbetet funkar innan du bestämmer dig för att anställa personen! Det är lättare att avsluta en inhyrningsprocess än en provanställning.

Vi på Poolia kan antingen ta hand om hela rekryteringsprocessen, eller så kan du använda oss för att hjälpa till med enbart vissa delar. I vår guide Poolias rekryteringsprocess och alla delmoment du kan köpa – får du en inblick i alla steg vi kan hjälpa till med, och vad de innebär.

Slutsats

Förutom att hitta grymma kandidater, ser vi på Poolia också till att du alltid hittar rätt person för tjänsten. Är du inte nöjd hittar vi en ny kandidat åt dig, utan extra kostnad. Det är kanske den allra främsta fördelen med att hyra in istället för att rekrytera direkt. Du behöver inte alls lägga lika mycket tid och kostnader på själva rekryteringen – och om personen du hyr in inte skulle vara rätt för jobbet slipper du de enorma kostnader som krävs för att hitta en ersättare.


Kortfattat: Att hyra personal gör att du sparar tid, tar mindre risker och kan fokusera på att skapa en riktigt grym onboarding för personen som kommer in istället!

Vad är mest kostnadseffektivt: rekrytera själv, hyra in personal eller ta in  hjälp? Ladda ner vår guide!