Så rekryterar du talanger som stannar länge!

margot1.jpg

Behåll dina talanger med 9 enkla steg  De är den viktigaste tillgången för ditt företag Ladda ner guiden här

Hur ser karriärstegen ut?

Vill du ta in talanger som är hungriga på att lära sig nytt och komma framåt så måste du ge dem utvecklingsmöjligheter – från början! Innan du rekryterar bör du därför fundera kring hur karriärstegen ser ut för den här personen? Finns det naturliga steg och karriärvägar? Du måste berika en tjänst och inkludera nya utmaningar för att vara attraktiv. Det behöver nödvändigtvis inte vara nya arbetsuppgifter eller en högre uppsatt tjänst utan att personen får fördjupa sig i de arbetsuppgifter hen har.

Lägg upp en utvecklingsplan

Att utveckla medarbetare är inte ett självspelande piano. Du måste arbeta aktivt med karriärvägar och sätta upp en utvecklingsplan för varje medarbetare. Men hur vet du åt vilket håll de vill utvecklas? Vid anställningen tar du ställning till hur de vill utvecklas och vad de tycker är utmanande. Självklart kan det här ändras i takt med att den nyanställde kommer in mer i sin roll.

Lästips: En bra chef är det viktigaste när man söker jobb


Eftersom många byter jobb för snabbt så hinner de bara skrapa på ytan på sin tjänst och hinner inte fördjupa sig, greppa hela sammanhanget, eller bli som bäst på sitt jobb. Det resulterar i att du som arbetsgivare inte heller hinner påverka personens utveckling och bygga vidare på den internt. 

Så, tänk igenom karriärstegen innan du börjar rekryteringsprocessen, det kommer inte bara attrahera rätt talanger från början, utan även få dem att vilja stanna längre. 

Tiderna har förändrats och vi är inte lika lojala mot våra arbetsgivare som förr. I alla fall inte den yngre generationen. Kan inte arbetsgivaren möta deras krav så går de vidare till en arbetsgivare som gör det. I det här inlägget ger jag dig tips om hur du rekryterar talanger som stannar lite längre.

Som arbetsgivare kan du inte tro att samma person kommer att sitta på samma ställe år ut och år in. Inte utan att du aktivt arbetar för det. Och det är naturligtvis inte en strävan att de alltid gör det, utan helst bara dem som tar för sig och strävar framåt. Så här ska du tänka om du vill rekrytera och behålla talanger.