5 tecken på att du behöver hjälp när du ska rekrytera

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >5 tecken på att du behöver hjälp när du ska rekrytera</span>

 Du är inte van vid att rekrytera

Det krävs erfarenhet, kunskap och en känsla för människor för att genomföra en lyckad rekrytering. Förutom att en nyanställd ska ha rätt kompetens måste hen också ha rätt personlighet som passar in tillsammans med de andra på avdelningen. Är du inte van vid att rekrytera? Ta hjälp av någon som kan.

Du har en målgrupp som är svår att nå ut till

Om du är i behov av en sällsynt kompetens som du vet är svår att hitta på marknaden är det en god idé att ta hjälp av någon expert. För att hitta rätt person kanske det krävs ett gediget search-arbete. Då är det bra om du vet om det från början, istället för att lägga tid och pengar på annonsering och urval.

Du behöver rekrytera många på en gång

Kanske är ni i behov av förstärkning på många olika avdelningar i företaget. Synka med de andra avdelningarna och rekrytera tillsammans. Det är vanligt att företag inte kommunicerar sinsemellan avdelningarna och spenderar mycket tid och pengar på en rekrytering på varsitt håll. Lägg ihop era budgetar och ta in en expert som rekryterar alla på en gång. 

Du hinner inte anpassa dig efter marknaden

Marknaden förändras hela tiden och det gäller att hänga med i svängarna. I dag måste du vara snabb i din kommunikation med kandidaterna för att inte förlora duktiga talanger. Långa rekryteringsprocesser är en sådan fallgrop. Läs inlägget: Du förlorar bra kandidater i långa rekryteringsprocesser.

Du har inte tid

Vi brukar säga att en rekrytering tar mellan 50-150 timmar beroende på roll och situation. Läs mer om det här! Har du inte möjlighet att avsätta den tiden för en rekrytering så riskerar du att göra en felrekrytering. Läs hur mycket du riskerar att förlora på felrekrytering här.

Har du checkat i en eller flera av boxarna? Då borde du ta hjälp av en expert. Kontakta oss idag.

En gång för alla måste vi reda ut det faktum att alla faktiskt inte kan rekrytering trots att de flesta tror det. Det krävs inte bara mycket kunskap utan främst en massor av tid. Med den här checklistan kan du ta reda på om du behöver ta hjälp vid en rekrytering.